Lehtiteollisuuden hengissäpitäjät

Aika monessa asiassa täällä pätee samansuuntaiset hinnat kuin Suomessakin. Halvempia asioita on ainakin farkut, viini, lenkkarit ja julkinen liikenne. Yksi asia kuitenkin on huomattavasti paljon halvempaa täällä, ja se on lehtien tilaaminen kotiin. Muistelin tuossa maksaneeni Avotakan vuosikerrasta 90 euroa. No nyt me on täällä tilattu mulle kaks muotilehteä, National Geographic Traveler molemmille ja pojalle Wired, yhteensä hintaan 47 dollaria. Täytyy varoa ettei lähde käsistä tää tilailu, mutta aikakauslehtiteollisuuden romahtaminen ei sitten ole ainakaan meistä kiinni. (Haluaisin ehkä vielä ainakin jonkun ruoka- ja sisustuslehden ja pojalle Runner’s Worldin)

Ollaan nyt parina iltana katsottu omituisia eurooppalaisia elokuvia tekstityksellä. Homman nimi on Netflix, ja se tarkoittaa sitä että 8,99 dollarin kuukausihintaan saa tilailla postitse kotiin dvd:itä tai striimata netistä leffoja ja tv-sarjoja niin paljon kuin sielu sietää. Ja ihan laillisesti (joku näsäviisas kun siellä jo kommentoi, että kyllä niitä löytyy ihan ilmaiseksikin). Jos (ja epäilemättä kun) perheeseen hankitaan joskus tulevaisuudessa PlayStation3, sen kautta voi sitten Netflixiä käyttää suoraan tuolta telkkarista. Nyt toistaiseksi ei olla kikkailtu sen enempää vaan roudattu mukavammat katsomotuolit olkkarista makuuhuoneeseen (vai pitääkö sanoa työhuone, jos tarkoittaa makuuhuoneen sitä osaa, jossa tietokone ja työpöytä sijaitsevat?) elokuvailtaa varten. Joka tapauksessa, valikoimissa on ihan mukavasti tätä hieman erikoisempaa osastoa eikä pelkkää adamsandleria. Kaurismäkeäkin löytyi neljä. Eilen katsottiin tämä. Hyvin -miten sen nyt sanoisi nätisti- puhelias espanjalainen komedia. Pari päivää sitten katsottiin tämä. Molemmat suositeltavia jos Makuunissa sattuu vastaan. Täällä ei olla tuon Netflixin takia jaksettu vuokraamoon lähteä, vaikka Blockbuster onkin aika lähellä. Mukavuudenhalu, tuo videovuokraamoiden ja elokuvateattereiden hengiltäpäästäjä.

Tänään on satanut vettä koko päivän kuin Esteristä. Uuden kaksipyöräisen perheenjäsenemme kotiinpääsy tuskin tapahtuu siis tänään, ellei C nyt ihan riehaannu ja halua välttämättä tuonne pimeään vesisateeseen lenkille. En kyllä hirveästi ihmettelisi vaikka haluaisikin :)

Mainokset

2 thoughts on “Lehtiteollisuuden hengissäpitäjät

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s