Pe-pe-perjantai

Tänään varasin ajan kampaajalle – ah, tämä edellisen kerran lokakuussa pätkitty hirvitys kaipaakin jo huoltoa. Kiitos Ninalle vinkeistä! Otin myös ensimmäisen kosketuksen terveydenhuoltojärjestelmään ja varasin ajan lääkärintarkastukseen. Odotan saavani sellaisen telkkarista tutun paperikaavun :)

Keskiviikkona kävin kahvilla paikallisen suomalaisen koulun johtajan Airin kanssa. Sain hyviä neuvoja mm. kauppa-asioihin (mm. mistä löytää Pandan ja Halvan lakritsaa ja xylitol-purkkaa ja minkälaisissa purkeissa myydään maitorahkaa) ja leivontaan (paikallisia jauhoja pitää laittaa n. 80% suomalaiseen ohjeesseen verrattuna). Nyt kun minulla on aikaa lahjoitettavaksi asti, lupasin autella koulun puuhissa tarpeen mukaan. Ja ensimmäinen tarve on huomenna: luokkahuoneellinen 3-4 -vuotiaita tarvitsee apukaitsijaa, opettajalla on yksin kädet kuulemma täydehköt :) Raportti seuraa perästä. Nyt kun Oikeaa Työpaikkaa pitää odotella vielä jonkun aikaa, mahdollisuus tehdä jotain aivan muuta tuntuu yllättävän kivalta. Täällä on hyväntekeväisyysjärjestöjä ja vapaaehtoisten tarvitsijoita niin paljon, että valinnanvaraa riittää. Joka paikkaan ei voi revetä, joten olen päättänyt etsiä mahdollisimman erilaisia juttuja, että pääsee tapaamaan mahdollisimman erilaisia ihmisiä.

Tänään kävin hupimatkalla Costcossa. Paikallinen tukkuketju on jotain aika hämmentävää: pinoittain telkkareita ja mikroaaltouuneja, vieressä pino tonnikalaa ja pino farkkuja. Mutta nyt ei ainakaan vessapaperi ja säilykkeet lopu heti kesken. Eikä olut ;)

Parhaat naurut tuli kuitenkin Suomen mediasta. Tämä tyylikkyyden kuningatar saa minut aina ajoittain sanattomaksi. Kuten saa myös ruotsalaiset. Näitä ei voisi keksiä kukaan muu.

Viikonloppusuunnitelmissa oli (lastenkaitsennan lisäksi) taas lumiurheilua, mutta säätiedotukset ovat lohduttomia: koko viikkona ei ole tullut senttiäkään uutta lunta ja lämpötilat on niin ylhäällä että ylempänäkin on satanut vettä. Että korkeintaan lykkimään tällä kertaa. Niin ja se Avatar on vielä näkemättä…

Mainokset

2 thoughts on “Pe-pe-perjantai

  1. Hyvinhän sä oot saanut aikasi kulumaan, kotirouvana. Ja oot tehnyt jo vaikka mitä. Nauti. Varmasti myöhemmin, ehkä taas pitkää päivää tehdessä, muistelet lämmöllä tätä aikaa, kun voit tehdä mitä haluat. Ja juuri kokeilla eri juttuja. Ties mitä niistä poikii.

    Terveiset Catalinille Alessialta ja meiltä muiltakin.

  2. Eipäs morkata Tavvjan karvahattua! :D Täällä on niin kylmä että pakkohan se on sellasta pitää. Kerro sitten heti että intuboiko ne lääkärit siellä heti kättelyssä, ja onko ne yhtä komeita kun telkkarissa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s