Kaloreita ja kaupunkikävelyä

Eilen hemmottelin itseäni kaupunkipäivällä. Hurautin aamulla bussilla keskustaan (siis Seattlen keskustaan) ja suuntasin kirpeässä aamusäässä kohti Pike Place Marketia ja ranskalaishenkistä Le Panier -leipomokahvilaa.

Patongin ja kaakaon voimin kävelin (ikkunaostoksia matkalla tehden) Bodies-näyttelyyn. C oli nähnyt tämän jo marraskuussa ennen kuin mä tulin ja sanoi että mun on käytävä ennen kuin se loppuu. Kyseessä on siis ihmisen anatomiaa käsittelevä näyttely, jossa hyvin suorasanaisesti ja kursailematta kuvaillaan mitä sieltä nahan alta oikein löytyy ja miten kroppa toimii. Yhdessä vitriinissä oli vierekkäin terveet ja tupakoitsijan keuhkot ja vieressä loota johon sai pudottaa askinsa. Aika monta oli jo.

Onneksi menin näyttelyyn melkein heti kun se aukesi, koska tila ei ollut järin iso ja pian sisään alkoi tulla häliseviä koululaisryhmiä tehtäväpapereineen ja varmaan ensimmäisen vuoden lääketieteenopiskelijoita joiden piti toki jokaisen vitriinin kohdalla todeta suureen ääneen kuinka tämä on jo tuttua tietoa ja miksei täällä ole näytettä ihosta tai aivoista. Puolen päivän tienoilla poistuin paikalta, vaikka tekikin mieli ostaa museokaupasta mikrobi-pehmoleluja (olisiko kummipoika tykännyt leikkiä H1N1:llä? :). Seuraava kohteeni oli lempipaikkani pääkirjasto. Lueskelin lehtiä ja katselin ihmisiä (kaikilla taas kahvimukit kädessä!). Aurinko paistoi ikkunoista sisään. Ei harmittanut.

Ennen pitkää nälkä taas iski, ja koska kyseessä oli tyttömäinen kaupunkipäivä, annoin itselleni luvan pieneen ylellisyyteen ja menin Lolaan.

Butternutsquash(onko tälle kurpitsalajikkeelle suomalainen nimi?)-keiton ja viininlehtikääryleiden jälkeen tilaa jäi toki myös paikan erikoisuudelle, minimunkeille, jotka tarjoillaan vaniljamascarponen ja karpalohillon kanssa ja ovat ehkä kahdeksanmiljoonaa kaloria, mutta niitä ei nyt vaan voi jättää ottamatta kun tuolla käy. Vahinko korjattiin ja kuri palautettiin kuntosalilla myöhemmin illalla.

Takaisin kotikulmille päästyä herätin taas hilpeyttä kun kävin kaupassa ja kannoin ostoksia koko hurjan 1,5km matkan kävellen kotiin. Hulluja nuo suomalaiset.

Mainokset

4 thoughts on “Kaloreita ja kaupunkikävelyä

  1. Butternut squash eli Cucurbita moschata käännetään nykyisin myskikurpitsaksi. Englannissa tuon kaltaisista kurpitsoista käytetään usein myös yleisnimeä Winter Squash

  2. Lola, Le Panier ….. you’re living it up.
    Tuli ihan oikeasti ikava Seattleen. Ennenkaikkea aamukahvi sanomalehden kera Le Panier:ssa olisi kiva ……..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s