Penkkiurheilijan painajainen

Olen ensimmäistä kertaa ikinä ollut harmissani etten näe olympialaisia tarpeeksi. Täällä nimittäin esitysoikeudet omistaa yksinoikeudella NBC, joka (laskelmieni mukaan ainakin) kuudesta kanavastaan huolimatta ei onnistu näyttämään juuri mitään tapahtumaa livenä. Tai jonkin markkinointipoliittisen päätöksen mukaan päälähetys tulee amerikkalaisissa telkkareissa prime time -aikaan, eli seitsemän jälkeen illalla. Kun me nyt satutaan olemaan täällä samalla aikavyöhykkeellä Vancouverin kanssa, niin seitsemältä illalla ei oikeastaan ole enää tapahtumia käynnissä, joten kaikki mitä näytetään tulee kolmen tunnin viiveellä. Ja silloin kun tapahtumat oikeasti ovat käynnissä, täällä näytetään Oprahia ja Kauniita ja Rohkeita. To-del-la fiksua. Eli tuolla parin sadan mailin päässä ne hiihtää ja luistelee, mutta te siellä Suomessa näette sen ennen meitä. Nasse-setä on nyt taas vähän vihainen. Eilinen luistelufiasko harmitti eniten. Tokihan nyt naisten skicrossin semifinaalit, kelkkailu ja curling ovat tärkeämpää kuin naisten lyhytohjelma.

Nyt näyttävät sentään jääkiekkoa suorana. Edellinen Suomen peli oli silkkaa myötähäpeää, ja nyt tämä ulkosuomalainen vaan toivoo sydämensä pohjasta että ”saisivat nyt edes yhden maalin niin ei jäis paha mieli”. Suurin syy, miksi olen ylipäätään katsonut kokonaisia jääkiekko-otteluita (tätä ei siis ole tainnut vuoden 95 jälkeen tapahtuakaan) on se, ettei kansamme rakastama A.Mertaranta selosta täällä. Täkäläinen selostus on paitsi asiantuntevampaa myös hillittömän huvittavaa, koska kaukalossa pelaavat mm. ”tiimu salaaani”, ”zäky koivyy” ja ”tuumuu ruuduu”. Hihihii.

Mutta siis muutenkin on kyllä Ylen kisalähetyksiä ikävä. Jos yrittää mitä tahansa kilpailua seurata, äksöniä näytetään ehkä 2 minuuttia, sitten 7 minuuttia mainoksia ja sitten näytetään seuraavat 2 minuuttia toista lajia, mutta siinä onkin juuri nyt tauko. Ja kun ne aloittavat taas, niin sitten onkin jo taas mainosten aika. Maksakaa ihmiset tv-lupanne siellä, niin että jälkipolvetkin saavat mainoksettomat urheilukisat, tää on ihan kamalaa.

3 thoughts on “Penkkiurheilijan painajainen

  1. Niin, täällä Suomessa murheilu menee kaiken muun edelle: lapset itkevät kun aamulla ei tule lastenohjelmia vaan kiakkoa, ja mitään sarjoja ei voi näyttää kun tulee tärkeää urheilua suorana lähetyksenä. Onneksi on digiboksi :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s