Opiskelijan arki

Kiirettä pitelee kuulkaa opiskelijan arjessa. Nyt ainakin ensimmäisen viikon perusteella sanoisin, että ihan kokopäiväpuuhaa on tämä.  Tähän mennessä olen mm:

  • istunut n. 8 tuntia tunnilla (normaalin 12 sijaan, koska ensimmäiset kerrat oli lähinnä esittelyä eikä vielä oikeasti tehty mitään). Ei voi sanoa tuttuun tyyliin ”luennolla”, koska tämä ei selvästikään ole luento-opiskelua, vaan projektia projektin perään. Erittäin piristävää.
  • ostanut kaksi oppikirjaa kalliista koulun kirjakaupasta koska oli kiire. Seuraavan jakson kirjat pitää ennakoida ja tilata netistä puoleen hintaan tai yrittää löytää käytettynä.
  • kirjoittanut 7,5 tuntia yhteenvetoja tekstikirjojen kappaleista (onneksi näistä ei enää ole sitten tenttiä, vaan näillä yhteenvedoilla korvataan tentti, mutta aikaavievää tavaraa ovat)
  • saanut opiskelijana lähi-taidetarvikekaupasta 10 prossaa lisäalennusta (en tiennytkään!)
  • hankkinut tarvikkeita, joita en tiennyt olevan olemassakaan (self-healing cutting board, anyone?)
  • jäljentänyt yli neljä tuntia kirjaimia mustekynillä jäljennöspaperille (ja ollut puuhassa erinomaisen huono, mutta ehkä se alkukankeuden jälkeen helpottaa, näitä pitää tehdä vielä ainakin 6 settiä)
  • piirtänyt 60 versiota 5 verbistä, niin että kirjaimet itse kuvaavat ko. verbin liikettä (ei ollut ihan triviaali homma tämä ja insinöörin mielikuvituksella kesti ehkä hiukan mediaania kauemmin :)
  • valmistellut kolmea muuta projektia, jotka aloitetaan tällä viikolla.

Tiesittekö muuten, että täällä kansioissa on kolme renkulaa eikä kaksi niinkuin Suomessa? Ja että tästä syystä myöskään yksikään paperi tai muovitasku jonka omistan ei mahdu täkäläisiin kansioihin. Ja rei’ittäjällä voi heittää vesilintua. Miksei, oi miksei, voi olla maailmanlaajuista kansiostandardia? Tietysti paperikokokin on eri, eihän täällä mitään aanelosia tunneta. Ai niin, ja muistiinpanovihoissa on täällä viivat, ei ruutuja! Pengoimme myyjän kanssa koko hervottoman kokoinen Office Depot läpi ja sieltä löytyi tasan kaksi ruutuvihkoa (ja ne on täällä jotain erityisiä science notebookeja, heh). Eli siis lyhyesti sanottuna koko toimistotarvikkeisto meni kerralla uusiksi. Huomasimme myös, että taidamme tarvita vielä yhden kappaleen Ikeaa, että kaiken tämän kansio- ja paperihässäkän saa säilöttyä jonnekin.

Mutta kivaa on kuitenkin.

Mainokset

3 thoughts on “Opiskelijan arki

    • Toim. Huom. tämän kirjoituksen jälkeen löysin kaapin perältä kaksi 2-reikäistä kansiota, joihin voin käyttää ne puoliriisillistä kaksireikäistä ruutupaperia, jotka löytyi muuttolaatikoista. Että älä ainakaan sitä lähetä :) Vaikka ruutupaperi olis kyllä ollu vuoden hittilahja! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s