Ruokaongelma

Nyt kun aikataulutettu arki on lähtenyt rullaamaan, täytyy seuraavaksi kehittää toimiva ruokahuoltojärjestelmä koulupäiviksi. Täällä nimittäin voi vain uneksia 2 euron Juvenes-lounaista (tiedän, valitin niistä aikoinaan kovastikin, mutta nyt vasta tajuan kuinka paljon olisin valmis maksamaan oikeasta monipuolisesta lämpimästä ateriasta, johon kuuluisi vielä salaattia ja leipääkin!), joten suurin osa opiskelijoista elää sipsipussien, suklaapatukoiden ja muiden välipala-automaattiherkkujen varassa, koska koulun kuppila on kallis ja huonolaatuinen (ei valtion tukea). Iltapäivisin, jolloin itse ko. paikassa asioisin, tarjolla on enää muutama väsynyt pala rasvassa lilluvaa pitsaa sekä muoviin pakattuja hodareita. Aina ei myöskään ehdi lähteä lähimaastosta metsästämään sopivampaa syötävää, joten joku tolkku tähän täytyy saada. Opiskelijoiden ”lepohuoneessa” onneksi on mikro, joten omat eväät saisi kyllä lämmitettyä (ja moni näin tekeekin), kunhan ensin keksisi, mikä eväs sietää kylmäketjun katkeamisen neljäksi tunniksi? Voileipä – ei hyvä, juusto menee muhjuksi ja leipä muoviseksi. Eiliset ruuantähteet – alkaako pöpöt jyllätä?

Koulupäivinä olen kiinni 12:30-16:30 sekä 17:45-21:45. Jos kuljen bussilla, joudun lähtemään kotoa yhdentoista kieppeillä (eli liian aikaista lounaalle). Jos taas olen syömättä puoli viiteen asti, nuukahdan. Tarvitsen siis a) kätevän välipalan b) päivällisen, jonka voin syödä ennen iltatunteja. Paras tähän mennessä mieleen tullut idea on hankkia pieni kylmälaukku (koululaiset täällä kuskaa eväänsä sellaisissa) ja sinne kylmäkalle lämpötilaa säätelemään. Sillä lailla saan Kunnon Lämpimän Aterian maksamatta joka päivä ravintolahintoja tai syömällä onnetonta rasva- ja suolapommia.  Nyt pitää vaan päättää haluanko lunch boxini HelloKittyn, SpongeBobin vai ehkäpä Puuha-Peten kuvalla? :)

Mainokset

8 thoughts on “Ruokaongelma

 1. Juuri niin, Hello Kitty tietty.

  Ja lounasruokana joku couscous-salaatti toimii useammankin päivän ja sitä voi höystää erilaisin lisukkein. Ja jos haluat tehdä lounaastasi taideteoksen, niin liitypä tuohon ryhmää http://www.flickr.com/groups/mrbento/ ja hommaa se kerrossäilytin (ja lähetä mulle toinen). ;)

  En siis voi käsittää miten jotkut voivat nähdä vaivaa näin paljon yhden lounaan ulkonäön suhteen http://www.flickr.com/photos/pieterdirkx/4454054252/in/pool-mrbento

 2. Hello Kittylle ääni meiltäkin!

  Kyllä sun varmaan pitää kesää ajatellen hommata se kylmälaukku. Sämpylät säilyy ilmankin, sisään vaikka yrttejä.

  Uskomaton tuo Obelix;) Pitäiskö taiteilla B.lle töihin yllätyseväät, tai tytöille lounas, Emilkin voisi syödä tappelematta, hmm.

 3. Mun mielestä monta tuntia muhineet leivät on just ihania, ja ei tuo kylmäketjun katkeamisaika kuulosta vielä kauheen pitkälle, jos ei ole vallan helle. Onhan jouluruuatkin pöydässä tuntitolkulla!

  Muista kommenteista päätellen suurin ongelmasi ei ole ruoan säilyvyys vaan eväslootan ulkonäkö. Yhdessä laulussa lauletaan Pac-Man lunchboxista, mutta kun googlailin niitä, jäi aika barbaarinen vaikutelma. Ei kuitenkaan niin paha kuin Microsoft-laatikosta. Hello Kitty on söpö mutta jotenkin ennalta-arvattava; ota mieluummin vaikka Felix-kissa.

  Ehkä molemmat otettais Alivaltiosihteeri-laatikko, jos sellaisia olisi!

 4. Alessialle ja muille Kittyä äänestäneille täytyy valitettavasti kertoa, että päädyin hiukan aikuisempaan malliin, melko puhtaasti siitä syystä, että nuo lasten eväslaatikot on sitten just niitä: lasten laatikoita. Mallailin kaupassa että niihin just ja just mahtuis banaani ja voileipä, eikä mm. keittopurnukka tai tuo hieno Saijan linkkaama kerroslaatikko.

  Ja voi kun oliskin Virallinen Eväslaatikko! Se olis varmaan attasea-salkun mallinen ja mustaa keinonahkaa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s