Tavat ja tottumukset

On se vappu täälläkin, katsokaa vaikka:

Hyviä tuli (sanoo hän, sokeria naamaltaan pyyhkien)

Ja nyt munkinmaku suussa onkin hyvä siirtyä päivän aiheeseen joka on: täkäläinen kuntosalikäyttäytyminen. Olen tainnutkin jo aikaisemmin kertoa, että kuntoilu ei välttämättä ole kaikilla se kuntosalikäynnin päämäärä ja että siinä juoksumatolla löntystellessä voi hyvin vaikka kirjottaa tekstaria tai lukea kirjaa. Noh, tämähän ei toki jää tähän. Ensinnäkin, kuntosalille tullaan autolla (mieluiten paikka etsitään oven välittömästä läheisyydestä ja sellaista paikkaa voidaan myös odotella hyvän aikaa, kierrellen parkkipaikkoja ympäri) ja myös talvella suoraan salivaatteissa (lue: ylisuuri t-paita ja sortsit). Ja ulkokengissä. Useimmat siis vain heittävät kännykän (osa ei toki edes sitä) ja autonavaimet säilytyslokeroon ja astuvat suoraan kuntopyörän selkään. Ja jokapaikassa on tietysti kokolattiamatto. Ei siis olekaan ihme, että jatkuvasti ympärillä pyörii siivoojia imuroimassa lattiaa ja pyyhkimässä laitteistoa – KOSKA SE ULKOHIEKKA TULEE SISÄLLE! En voi tajuta miten vaikeaa on käyttää eri lenkkareita ulkona ja sisällä. Ällöttävintä tämä on uima-altaalla, jonne siis myös löntystellään suoraan ulko-ovelta kiertämättä pukuhuoneen kautta, kuoritaan ylimääräiset kerrokset ja hyvässä lykyssä piipahdetaan uima-altaan suihkussa, mutta siis ilman pesuaineita ja uikkari päällä, joten yök-en-halua-edes-ajatella-lisää. Ja siis se ulkohiekka kulkeutuu toki ihmisten jaloista myös altaaseen ja porealtaaseen, jossa se oikein mukavasti rapisee jalkapohjissa. Saisinko hullun maineen, jos valitan tästä?

Noh, ulkohiekka sikseen. Käsitellään vaikkapa ne kännykät. Ei ole outoa, että myös uima-allasosastolla puhelin on mukana, siihen puhutaan ja tekstareita lähetellään. Siis en vaan tajua. Että eikö nyt voi sitä puolta tuntia mitä ne nyt muutenkin siellä salilla viihtyy, olla ilman puhelinta? Kun minä menen uimaan, minä uin. Vedessä. Joka on märkää. Olen ollut puhelinten kanssa ihan tarpeeksi tekemisissä tietääkseni että yhtälö puhelin + neste ei koskaan johda hyviin lopputuloksiin.

Salimuoti. Täällä kaikilla on shortsit. Ja jonkin oppilaitoksen (ala-aste, yläaste, lukio, yliopisto, kansalaisopisto, kaikki käy) nimeä kantava t-paita. Siis i-han kaikilla. Jännää on ollut huomata ero suomalaisiin saleihin, että tytöillä ei ole sitä uusinta muotitoppia vaan tosiaan sellasia hehtaarikokoisia t-paitoja. Teinipoikien muoti, voi sentään. Mitä isompi vaate, sen parempi. Luulisi, että olisi tiellä niin isot housut ja paidat. Uusin villitys on hihaton suuri paita, jonka hihansuita (tai kädenteitä, mitä ne aukot äiti on?) on suurennettu niin että housunkaulus näkyy. Ja jos näkyy teinipojalta housunkaulus, niin voitte varmaan jo arvata, että näkyy siis myös n. 10 senttiä kalsaria. Hihansuusta!

Teinit salilla on yksi lempiaiheitani. Tytöt tulee porukassa, menee ensin stepperiin 10 minuutiksi (tekstausta ja iPodit korvilla), sitten reisilaitteisiin seuraavaksi 10 minuutiksi (jonka aikana ehtii nyt tehdä ehkä parisenkymmentäkin toistoa, kunhan muistaa pitää hyvin taukoja!), sitten voikin jo ottaa 5 paunan (reilu 2 kiloa) käsipainot ja tehdä tiukka hauisreeni, eli ainakin 5 nostoa molemmille puolille. Ja sen jälkeen voikin sitten jo huoahtaa ja mennä saunaan rentoutumaan. Mistä päästäänkin seuraavaan aiheeseen…

Minä en käy salilla saunassa. Enkä ainoastaan siksi, että siellä ei saa heittää löylyä ja se tuntuu ihan luonnottomalta. Enkä myöskään siksi, etten oikein tiedä pitäisikö sinne mennä uikkari päällä, pyyhe ympärillä vai normaalisti. Vaan siksi, että minä haluan olla saunassa rauhassa, hiljaa, miettiä omia ajatuksia ja rentouttaa kärsineitä lihaksia. Minä en halua kuunnella viimeisintä yläastedraamaa, tosi-tv:n viimeisimpiä käänteitä tai katsella vierestä kun ihmiset vaatteet päällä (ja ne ulkokengät edelleen jalassa) lukee lehteä, kirjottaa tekstareita tai pelaa iPhone-pelejä saunassa.

Ne harvat, jotka oikeasti salikäynnin jälkeen käyvät suihkussa (moni siis vaan nappaa ne autonavaimet ja menee toivottavasti sitten vasta kotona suihkuun), ovat hekin onnistuneet hämmentämään pienen suomalaisen pään. Suihkut eivät toki ole normaali seinällinen suihkuja niinkuin nyt voisi kuvitella, vaan jokainen suihku on oma verholla erotettu koppinsa. Ja menevät sinne sitten täysissä vermeissä (kengät jalassa, juu), riisuvat, peseytyvät, ja myös sitten pukeutuvat siellä suihkuverhon takana. Siis siellä suihkunnihkeässä märässä kopissako pitäisi jotenkin säilyttää puhtaat vaatteensa suihkun ajan ja sitten hiki päässä kiskoa ne päällensä?! Me eurooppalaiset ollaan niin vallan vapautunutta kansaa, että voidaan pyyhe ympärillä talsia suihkusta sinne omalle lokerolle, kuivata ja pukeutua siten että ehkä kahden sekunnin ajan joku saattaa nähdä puolen pyllyä vilahtavan. Hirveät traumathan siitä ihminen saa, hyvänenaika.

Ai niin, ja pois lähtiessä urheilujuomana ei toimi tietystikään vesi tai vastaava vaan vanha tuttu kahvikupillinen! Ai että kun virkistää hyvän treenin päälle! (Toivottavasti huomaatte äänensävyssä sarkasmin hivenen)

Mainokset

6 thoughts on “Tavat ja tottumukset

  1. Kierin lattialla ja nauran ihteni tärviölle. Mitevvoi hiha-aukosta näkyä 10 senttiä kalsaria? Helposti näköjään!

    En kestäis tuolla kovin montaa hetkeä, kun ne eivät vaan näytä osaavan!! Erilaista saa olla, mutta ketveleenkö takia ne tekevät asiat noin epäkäytännöllisiksi?! ;)

    Pidin myös kohdasta ”mennäkö saunaan uikkarissa, pyyhe ympärillä vai normaalisti”. (En siis päättämättömyydestä vaan siitä, mikä meille suomalaisille on _normaalia_.)

  2. Minä täällä myös nauran itseäni tärviölle ja ilahdutan aviomiehen iltaa lukemalla ääneen :D
    Olemme eurooppalaiset vallan moraalitonta ja vapaamielistä kansaa todellakin :D
    Varo ettet saa syytettä seksuaalisesta ahdistelusta ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s