Talven varalta

Uutisissa puhutaan täällä nyt lähes joka päivä siitä, kuinka tulevasta talvesta odotetaan La Niña -sääilmiön vuoksi ennätyssateista ja -lumista. Täällähän lunta tulee tavallisesti vain tuolla vähän korkeammalla vuoristossa ja täällä kaupunkimaisemassa ei lumeen ja jäähän olla totuttu. Autokouluun ei täällä sisälly liukkaan kelin ratoja tai ennakoivan ajon kursseja, joten lumen tullessa ihmiset ensin uhoavat, että eihän tuo mitään ja lähtevät ajelemaan ihan normaaliin tyyliin, sitten panikoivat ja jättävät autonsa moottoritien varteen kun alkaa kesärenkaat liukastella. Niin ja luonnollisesti lumisateen sattuessa koulut ja muut julkiset laitokset suljetaan, eihän sellaisessa hätätilassa nyt voi normaalielämää suorittaa. Tämä toki aiheuttaa sitten lisäpäänvaivaa työssäkäyville vanhemmille, jotka jo valmiiksi stressaavat sähkökatkoksista (lumi=sähkökatkos) ja ruuan puutteesta (lumi=hamstraus).

Edellisen kerran täällä on ollut vaikea talvi 2008, jolloin en itse ollut paikalla, mutta juttuja olen kuullut, mm. tästä bussista, joka keikkui moottoritierampilta vilkkaimman I-5 -tien päällä. Äiti on tulossa tänne jouluksi, toivotaan nyt että tulee sitten vaikka se valkea joulu, mutta turvallisessa määrin :)  Täytyy suunnitella enimmäkseen sisätiloissa tapahtuvia ohjelmanumeroita vieraan viihdykkeeksi. Todennäköisesti täällä nyt kuitenkin vaan sataa vettä vähän tavallista enemmän, ja se nyt ei taida ketään yllättää. Huvittuneena katselen täkäläisiä sateen sattuessa. Ei ne edes jaksa avata sateenvarjojaan, kävelevät vaan ilmekään värähtämättä ja askel nopeutumatta normaaliin tahtiin kuin ei mitään. Itse sitä nyt sateessa ehkä vähän edes kiirehtii eteenpäin ja yrittää piiloutua takinkauluksen sisään…

Mutta sen verran on säätiedotukset vaikuttaneet, että oleme tehneet hankintoja talven varalle. Olen vihdoin hankkinut sadetakin ja ne vedenpitävät talvisaappaat. Koulumatkaan sisältyy puoli tuntia kävelyä, ja tunneilla on ikävä istua sukata märkänä ja nilkat jäässä. Täällä nimittäin mereltä tuulee yleensä niin, että sateenvarjoilla ei ole hirveästi virkaa, kun sade tulee vaakasuoraan :)

C:llä on myös uudet laskettelusukset (jotka jo vähän polttelee reikää tuonne vaatekaapin nurkkaan) ja minulla vihdoin laskettelutakki (pinkki! tietenkin!). La Niña -ilmiö nimittäin tarkoittaa ehkä kaaosta kaupunkialuilla mutta vuoristossa erinomaista hiihto- ja laskettelutilannetta! Oregonissa on kausi jo auki, lähirinteitä ja -latuja vielä odotellaan.

Mainokset

4 thoughts on “Talven varalta

  1. Tuo 2008 talvi oli minun ensimmäiseni, ja asuimme silloin vielä Redmondissa. Automme oli lumen piirittämä kevyesti viikon, ja vasta kun lumi alkoi jo sulaa tuli aurausauto paikalle. Kaupunki oli ihan kaaoksessa, ja kyllähän sen ymmärtää – täällä kun yleensä lumi sulaa parin päivän sisällä satamisesta. Kukaan ei odottanut, että sitä vain tulee ja tulee lisää.

    Toisaalta oli aivan ihanaa kävellä kaikkialle, ja oli to-del-la hiljaista kun autojen ääniä ei kuulunut missään. :D Katsotaan, tuleeko samanlainen lumi tänä vuonna ja suljetaanko Denny-katu (viime vuonna sulkemisen jälkeen ihmiset laskivat sitä pitkin pulkkamäkeä keskustaan, ha ha!)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s