4. Luukku: Suurta ja Mahtavaa

Tasan vuosi sitten saavuin SeaTacin kentälle Reykjavikista, maailmanlopun flunssa päällä ja pää aivan sekaisin. Pikkuhiljaa alkoi uusi elämä sujahtaa uomilleen ja nyt tuntuu toisaalta, että justhan mä vasta tulin, ja toisaalta tuntuu että oltaisiin oltu jo paljon pidempäänkin. Opiskelupaikan löytyminen, suomalaisyhteisöön sisään pääsy, kaupungissa suunnistamisen helpottuminen. Kaikki nämä ovat helpottaneet asettumista. Tämä on jopa niin pieni kaupunki, että nyt mä olen jo alkanut sattumalta törmätä tuttuihin kaupungilla. Silloin tuntui, että nyt on kotiuduttu.

Vuosipäivän kunniaksi tämän päivän luukussa on asia, joka oli yksi kirjaimellisesti ensimmäisistä, jonka huomasin tänne tultuani. Nimittäin kodinkoneiden koko. Kyllähän Suomessa aina vitsaillaan, kuinka Amerikassa kaikki on niin paljon suurempaa, mutta ei sitä nyt osaa uskoa ennen kuin omin silmin näkee. Esimerkiksi meidän hella on 30 tuumaa eli n. 75cm leveä. Suomessa standardihan taitaa olla 60cm. Tämän myötä myös uunin sisusta on valtava. Olen kirjoittanut tästä aiemminkin, mutta uuni on niin valtava, että sitä ei kannata meidän kahden hengen ruokien takia juurikaan lämmittää (meillä on pienempi ”toaster oven” arkikäyttöä varten, enkä vaihtaisi sitä mihinkään!).Uuneissa/helloissa oli myös toinen yllätys, jota en ollut aiemmin nähnyt. Nimittäin säädinnappulat eivät ole uunin etupaneelissa, kuten Suomessa aina, vaan uunin taustalla on paneeli, jossa nappulat ovat. Eipähän tarvi lapsilukkoja tai -suojuksia.

Kodinkoneissa on Kokoa ja Näköä

Pesukone on toinen valtavuus. Jos olisimme isompi perhe, suuri kone olisi varmaan vain tervetullut, mutta meidän kahden hengen pyykkejä siihen mahtuu yli viikon ajalta. Suomessa koneeseen mahtui kerralla yksi setti lakanoita, täällä menisi helposti kaksi settiä. Seuraus: joskus on pakko pestä pienempiä koneellisia, josta sitten johtuu turhaa sähkönkulutusta. Mur.

Mainokset

One thought on “4. Luukku: Suurta ja Mahtavaa

  1. Minä olen aina ihmetellyt, miksi ne säätimet ovat siellä kaukana ja pitää kurotella sen suuren hellan yli. Outoa. Ja tosiaan, erikoisen suurta näyttää kaikki olevan, talot ja muut. Onko ne sitten rakennettu kuitenkin ehkä vähän huonommin kuin täällä? Täällä rakentaminen on kuitenkin niin kamalan kallista, ettei Ameriikan lukaalien kokoisia taloja ole monellakaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s