5. Luukku: Joulukuusen uudet vaatteet

Suomessahan tavallisesti joulukuusi tuodaan sisälle aattoaamuna tai aatonaattona. Täällä on tapana, että joulukuusi ja kodit koristellaan jo heti kiitospäivä-viikonlopun jälkeen. Eli viimeistään nyt tänä viikonloppuna moni koti saa puun sisäänsä. Tässä ei nyt ollut vielä mitään kovin ihmeellistä, mutta tiesittekö mitä kaikkea koristeluetikettiin kuuluukaan (minulle opetettiin nämä juuri tällä viikolla :)? Esimerkiksi kuusta ei todellakaan lätkäistä jalustallaan matolle noin vaan, vaan sillä on tietysti oltava hame (tree skirt), jotta ruma jalusta peittyy!

Tyypillinen joulukuusen hame. (kuva: Target)

Niin ja sitten tietysti tähän kuusihameeseen pitää olla kirjailtuna perheen sukunimi ja hyvän joulun toivotukset! Lisäksi ”hameen”, maton ja koristeiden tulee luonnollisesti sointua väreiltään keskenään, samoin kuin sitten takanreunukselta roikkuvien joulusukkien:

kuva: Pottery Barn

Eilen kävin Crate & Barrell -nimisessä keittiötarvike- ja sisustuskaupassa ja mitä näinkään? Koko kauppa täynnä Marimekkoa! Joulunpunaisia kankaita roikkui katosta ja esittelysängyt oli pedattu tutunnäköisiin kuoseihin. Tuntui ihan hassulta :) Mutta oli siellä sitten myös tätä joulukoristehässäkkääkin, eritoten näitä joulukuusitarvikkeita, se kun on nyt juuri ajankohtaisinta.

Meille ei tule tänäkään vuonna kuusta (enimmäkseen siitä syystä ettei varmaan muistettais kastella sitä kumpikaan ja se rapistuis jo ennen aattoa). Ei se kyllä tänne minnekään mahtuisikaan, tai sitten jouluvieras saisi yöpyä tunnelmallisesti kuusen alla. Kas, siinäpä idea! :)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s