Pastellivärit – varma kevään merkki

Ihmettelette varmaan, miksi se ei sano mitään pitkään aikaan. No kun ei sillä oikein ole mitään sanottavaa. Ulkona sataa vettä, työnhaku ei ole tuottanut tulosta, portfolio-ohjaaja haukkui mun tekeleet lähes lyttyyn(*. Ja kaappikin on sekasin. Notta semmoinen pirtsakka kevätriemu täällä valloillaan :) No ei tämä nyt sentään silkkaa mollisointua ole ollut, on tässä sentään juhlittu yhdet nelikymppiset, yhdet yksivuotiset, hankittu ihania konserttilippuja lipastonlaatikkoon odottamaan ja tavattu kavereita. Viikon päästä saadaan lähiseudulle Tampereelta tuttuja työmatkailijoita, tuliaislista on mietinnässä jo :)

Pääsiäinenkin lähestyy. Meillä se nyt ei kyllä näy muuten kuin käytynä keskusteluna: ”laitetaanko lammasta vaikka ollaan kaksin?” ”laitetaan” ”selvä.” :) Mutta jos olisin Oikea Kodinhengetär, meillä olisi toki jo talo täynnä koristeita. Lähtien ovikranssista. Suomessahan pääsiäiskoristelu (no, ainakin meillä kotona) rajoittuu yleensä rairuoholautasiin ja niissä mahdollisesti kököttäviin muovitipuihin. Täällä pääsiäinen ei toki ole, kuten joulukaan, ns. koko kansan juhla, mutta koristemarkkinat ovat silti kovat. Täällä pääsiäiskoristelun hahmomaailma on paljon enemmän pupulähtöinen. Samoin värit ovat keltaisen ja vihreän sijasta pastelleita. Vaaleanpunaista, sinistä, keltaista vihreää. Laimeaa, pehmeää, pörröistä. Täällä siis pääsiäispupu pudottelee pääsiäismunat ruohikkoon, josta lapset käyvät ne pieniin pastellivärisiin koreihinsa poimimassa. Oikein puolitosissani etsin, että jos olisin kasvattanut jotain rairuohon tapaista rehua, että löytyisikö siihen pari kirkkaankeltaista tipukoristetta? No, ei löydy. Joten jätin koko rairuohoajatuksen. Pitäkööt pastelliväriset munansa :)

(kuva: marthastewart.com)

p.s. Askarteluhaaste ei ole unohtunut. Olen nyt vain ideoista tyhjä. Eikä tuo samperin yhtäjaksoinen vedentulo ollenkaan helpota inspiraatiosuonen pulputusta. Kyllä ne vielä tulee, älkää peljätkö.

 

*) Tai se sanoi, että mun tyylini on vuodelta 2003 ja että minun pitää tulla tälle vuosituhannelle. Jee kiitos. Muutenhan en tuntenutkaan itseäni vielä vanhaksi kurpaksi.

Mainokset

4 thoughts on “Pastellivärit – varma kevään merkki

      • Oi, ihana sivu tulisi. Tarvitsee enää vain sivun alalaitaan — ja miksei ylälaitaankin — liikkuvan ja vilkkuvan tekstin, jossa on hienot ”kolmiulotteiset” varjot.

        Projektina voisi tehdä sellaisen ”Pliis, ei tällaisia sivuja enää!” -sivuston. :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s