Keikkaraporttia taas

Syksyllä 2009, kun itse vielä olin Suomessa, C osti meille liput U2:n keikalle seuraavalle kesäkuulle. No, kuinka käy kun viiskymppiset sedät lähtee maailmankiertueelle? No, selkäleikkaus tietysti ja konsertin siirto. Vuodella. Eli pitkän odotuksen jälkeen pääsimme vihdoin näkemään konsertin, jonka moni tämänkin blogin lukijoista ehti jo nähdä Helsingissä viime kesänä. Mutta kyllähän se odotus palkittiin. Korkojen kera. Edellisestä keikkakokemuksesta ehtikin vierähtää jo lähes 14 vuotta, joten kyllä oli taas aika kuulla vanhat lempparihitit livenä. Aijai. Meillä oli katsomopaikat aika korkealta, mutta onneksi lavarakennelma oli niin valtava, ja pyöreä, eli hyvin näki meiningit myös istumapaikoilta. Vähänhän siinä toki tunnelmassa hävisi sen minkä odottelumukavuudessa (=istumapaikka) voitti. Ja yllätykseksemme kenttä ei ollut edes ihmisiä täynnä! Jopa aika lähellä ympyrä-catwalkia olisi ollut tilaa! Mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa täällä? Noh, totuuden nimissä, sama varmaankin mikä minuakin. Koska ostettiin liput ennen kuin edes asuin täällä, en tiennyt kuinka valtava se stadion oikeasti on ja että kuinka monen kymmenen tuhannen ihmisen paineessa siellä kentällä pitäisi seistä (tulee helposti tuollaisissa  tilanteissa ahtauskammo). Lisäksi epäilin, että jos meidän eteen asettuu pari jenkkifutis-pelinrakentajaa, niin me nähdään keikasta tasan niiden niskat. Kolmas syy oli tämä epävakaahko sää. Kolmen-neljän tunnin odottelu vesisateessa kentällä ei kuulostanut järin houkuttelevalta. Kyllä, olen tullut vanhaksi.

Ja kuinkas kävikään? Eilen olikin sitten kesän ensimmäinen kunnon hellepäivä ja sadeviitan sijaan kassiin olisi pitänyt pakata runsaasti suojakertoimia jos oltaisiin kentälle jouduttu paikkamerkeille jo hyvissä ajoin. Noh, istumapaikoilla oli sitten sitäkin enemmän tätä kulttuuri-antropologia-osastoa. Keikka nimittäin alkoi seitsemältä, joten mitä tekee nelihenkinen eurooppalais-intialais-seurue? No tapaa viideltä ja menee läheiseen hyvät arvostelut saaneeseen kiinalaiseen ravintolaan, syö hyvin, juo kohtuuhintaiset oluet ja täysin vatsoin kävelee stadionille. Mitä tekee amerikkalainen kantaväestö? Tulee stadionille, jonottaa maamiestensä kera ylihinnoiteltua muovimuki-Budweiseria ja rasva-suola-stadionmättöä, kantaa ne pahvitarjottimella taiteillen istumapaikoilleen, mussuttaa nachot jo ennen lämppäribändiä ja on sitten toki jo pääesiintyjän lavalle astuessa jo uudelleen niin janoinen ja nälissään, että könyää rivin keskeltä uudelleen ruoka- ja olutjonoon ja palaa taas hetken kuluttua keskelle riviä paikoilleen. Edessämme istunut nelihenkinen seurue toisti tätä rumbaa ainakin neljä kertaa sen nelituntisen aikana kun me siellä stadionilla oltiin. Mun ei sinä aikana tarvinnut käydä edes pissalla. Saati sitten että olisin pitkällä tikullakaan koskenut siihen stadionin ruokavalikoimaan. Stadionille tuleminen tarkoittaa selvästi toisille ihan erilaista kokonaiskokemusta kuin toisille. Yleisössä näkyi myös paljon Seahawksien pelipaitoja. Luonnollisesti, kun kerta Seahawksien stadionilla oltiin :)

Esiintyjistä sen verran että lämmittelijä-Lenny Kravitz oli kyllä ehkä haukannut vähän liian ison palan 70 000 ihmisen lämmittelyssä. Meininki oli vähän liikaa taiteellista jammailua ja vähän liian vähän hittiparaatia. Ja hiteillähän ihmiset pomppimaan ja huutamaan saadaan, kyllä se nyt tuossa iässä pitäisi jo tietää. Mutta näytti se edelleen ihan pätevältä nahkahousuissa :)

Pääesiintyjää en nyt jaksa sen kummemmin kommentoida, kyllähän he hommansa osaavat, 30-vuotisella rutiinilla. Ja ne Bonon maailmanjeesus-puheet nyt vaan pitää ottaa osana pakettia, kyllähän se olis melkein pettymyksen paikka jos se ei siellä saarnaisi valokeilassa jumalan lailla Burman ihmisoikeusloukkauksista tai Berliinin muurista :)

Mutta Adam Claytonin paita oli astetta liian kireä ja glitterinen. Ei ole enää aivan 21-vuotias hän.

Mainokset

One thought on “Keikkaraporttia taas

  1. Hyvä raportti! Mutta kenttä-syrran kyllä antaa pienen miinuksen tuosta istumakatsomosta, vaikka olikin ihan hyvät perustelut. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s