Painavaa jäätelöasiaa

Ensimmäinen työviikko päättyi tänään makeissa merkeissä. Firma tarjosi Ben&Jerry -jäätelöbaarin iltapäivän iloksi. Ja kylläpä olikin. Jätskikupillista suuhun kauhoessani aloin kuitenkin miettiä jäätelönsyönnin syvempää olemusta. Suomen kesässähän jätskikioskeja on joka kulmassa, puistossa ja marketin pihassa. Ja jokaisen R-kioskin ja kahvilankin nurkasta löytyy jäätelöpakastin.

Vaan eipä löydy täällä jätskiarkkuja tai tötterökioskeja. Olen analyseerannut sen riippuvan tästä ainaisesta autoilukulttuurista – eli kun ei ole muutenkaan tapana käyskennellä ympäriinsä jalkaisin, ei kai sitten tule mieleen kuumallakaan ilmalla että jätskituutin kanssa kävely olisi vielä kahta hauskempaa :) Kaupoissa myydään lähinnä litrapöniköitä. Tikkuja on tarjolla muutamia, mutta nekin on vähintänä neljän kappaleen pahvipaketeissa. Joissain kahviloissa on kyllä tarjolla irtojäätelöä, mutta se kauhotaan poikkeuksetta pahvimukiin, ei tötteröön. Ja se on toki aina myös ”Gelatoa”, ei jäätelöä. Ice creamia pitää mennä sitten syömään nimenomaisesti jäätelöbaareihin. Ei käy! Minä haluan jätskin silloin kun jätskittää, ei silloin kun sattuu menemään jätskibaariin.

Näihin jäätelösanoihin päätän juhannuspäivitykseni. Pitäkää sepalukset kiinni. Minä menen nyt syömään lihapullia ja muusia.

Mainokset

4 thoughts on “Painavaa jäätelöasiaa

  1. Piti oikein tulla sanomaan, että Farmers marketilta ostin tänään kolmen dollarin tikkujäätelön, makua mansikka-raparperi. Paras tikkujäätelö ikinä! Whidbey Islandin pienmeijerin tuote. Seuraavalla viikolla ostan kyllä sitä kardemumman makuista tikkujäätelöä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s