Kleenex nation

Kuten sanottua, täällä ollaan oltu enemmän ja vähemmän nuhaisina nyt parisen viikkoa. Onneksi itselläni ei ole edennyt nuhaa pidemmälle ja nyt alkaa jo olla ohi sekin. En vaan mitään kuumetautia tarvitsisi tähän tilanteeseen. Jo ihan tarpeeksi paheksuntaa sain lääkäriltä, kun kieltäydyin influenssarokotteesta.

Niin mutta asiaan. Tästä kaikesta niistämisestä tuli mieleeni tämä amerikkalaisten pakkomielle paperinenäliinoihin. Siis näihin Kleenex-tuotemerkin yleistämiin pahvipurnukoihin, joiden keskeltä tursuaa ohut paperinenäliina.

Niistämiseen niistä ei ole, sillä ovat niin ohuita että tuotokset menee niistä läpi. Enkä niitä nyt lautasliinoinakaan oikein näkisi. Mitään jatkuvaa käyttöä niille en oikein ole keksinyt, mutta jostain syystä näitä purnukoita on ihan joka paikassa. Siis esim. meidän toimistolla joka nurkassa. Yleisissä vessoissa (siis vessapaperin lisäksi :). Ja hyllymetreittäin kaupoissa. On erivärisiä ja -kuvioisia paketteja erilaisiin sisustuksiin sopiviksi ja jos ei sopivaa valmislaatikkoa löydy, niin toki kaupan on myös metalli- ja puulaatikoita, joihin tämän pahvipurnukan voi kätevästi laittaa ja kas, taas tursuaa paperia laatikosta.

Nyt nuhan keskellä tuli pakolla ostettua taas laatikollinen näitä, kunnes pääsin lähikauppaa pidemmälle ja sain kunnon nenäliinoja. Ja nyt tuo purnukka tönöttää tuossa pöydänkulmalla puolitoimettomana. Mitä amerikkalaiset noilla kleenexeillään tekee? Aivasteleeko ne enemmän kuin me muut? Pyyhkii hikeä ohimolta? Minä en tiedä.

Mainokset

4 thoughts on “Kleenex nation

  1. Kai niilla voi siveesti vahan pyyhkia nenan alta, ei kuitenkaan niistaa. Tai taputella kyyneleen pois.Turhakkeita! Ma jo iloitsin kun muka loysin oikeita nenaliinoja ison paketin, mutta ne olikin kleenekseja taiteltuina pieniin taskupakkauksiin. Prkl.
    Hikea niilla ei voi pyyhkia, kokeilin ja naaman jai kiinni kleeneksin riekaleita ja valkoista noyhtaa.

    • Ihanaa, Saara, että jaat tämän kummastuksen kanssani. Luulin jo että olen ainut hölmö ulkomaalainen, joka ei tajua mihin niitä Tietenkin pitää käyttää :) Oikeita nenäliinoja en ole kyllä itse vielä löytänyt muuta kuin sellaisissa pienissä taskupaketeissa.

  2. Pitääkö joulupukin lähettää sulle Nessuja? :) Kyllä täällä Suomessakin saa olla tarkkana. Edes eko-Eevalle ei mitkään sellaiset harmahtavat puunsäästäjät todellakaan käy, niillä ei saa kuin entistä kipeämmän nenän.

  3. Minä kannoin ekat pari USAn vuotta nenäliinoja matkalaukussa Suomesta. Nyt olen pakosta joutunut totuttelemaan kleenexeihin. Ostan aina 3-ply laatua eli kai sitten kolmekerroksista ja tietääkseni paksuinta saatavilla olevaa. Eihän niihinkään kunnolla niistä kuin kerran. Tiedoksi, että vauvalla ja taaperolla kleenex toimii kuitenkin oikein hyvin. Jos kleenexiä voi jostain kehua, niin nenää sillä ei saa kipeäksi. Pehmeää on!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s