Minä käytin lähinnä tennareita…

Unohdin tuossa viime syksyn hässäkässä (muutto, synnytys jne) muutaman aiheen joista oli tarkoitus kirjoittaa. Nyt alkaa pikku hiljaa muisti palailla (pätkittäin), ja jälkeläinenkin nukahtaa toisinaan jo ihan ihmisten aikoihin, että jää sitten sitä vanhempien omaa aikaa esim. blogikirjoitteluun, heh.

Yksi tällainen rästiaihe oli eräs tosi-tv -sarja, jonka löysin ihan vahingossa viime kesänä kanavasurffaillessa ja voi veljet sitä naurun määrää, vaikka kyseessä ei kai komediasarja olekaan. Sarjan nimi on ”Pregnant in Heels”, eli löyhästi suomennettuna ”Raskaana korkkareissa” ja se kertoo newyorkilaisesta raskausassistentista ja tämän asiakkaista. Mikä kumma on raskausassistentti, te kysytte. No se on näemmä henkilö, jonka pariskunnat palkkaavat (tuskin aivan pilkkahintaan) valmentamaan heitä raskausaikana vauvan tuloon ja auttamaan monissa raskausajan tuikitärkeissä tehtävissä ja vaikeissa valinnoissa, mm. etsimällä hyvän meikkaajan, joka tulee synnytyksen jälkeen (vai aikana?) sairaalaan stailaamaan äidin niin että ensikuvat äidistä ja lapsesta on sitten hyvännäköisiä. Ja nämä  asiakasnaiset on siis niitä Sinkkuelämää-tyyppisiä Manolo Blahnik-naisia, joiden mielestä on tosi söpöä saada vauva, mutta yök kakkahan haisee enkä siis tosiaankaan aio vaihtaa vaippaa ikinä, meillehän tulee lastenhoitaja.

Näin yhden jakson, jossa tämä raskausassistentti järjesti asiakkailleen vauvannimipaneelin, eli eri alojen asiantuntijoista koostuneen focus groupin, joka arvioi pariskunnan suunnittelemia vauvannimiä ja auttoi näin pariskuntaa nimivalinnassa. Pois kuulkaa sukuhistoriat ja nimipäiväkalenterit, nimivalintaan tarvitaan näemmä kuuden asiantuntijan raati, joka arvioi, onko valittu nimi sopiva esim. yrityksen toimitusjohtajalle tai vaikkapa presidentille. Ja nämä nimiasiantuntijat sitten arvioivat. ”Tuon niminen ei koskaan voisi päästä politiikassa eteenpäin”, ”kuulostaa ihan jalkapalloilijalta” ja ”ei kuulosta tarpeeksi jämäkältä presidentiltä”. Voi meitä, menimme nimeämään M:n aivan ilman asiantuntija-apua. Onkohan nyt jotkut ammatit poissuljettu pelkällä nimivalinnalla?

Mainokset

2 thoughts on “Minä käytin lähinnä tennareita…

  1. Ensin mää olin että mitä, sitten mää oli että ei helv* ja sitten mää olin että ei tuollaisia ihmisiä voi olla olemassa! Leuka on vieläkin loksahtaneena, taisi jäädä jumiin!

    PS: niin on mulla niitä töitäkin, ihan vaan pikkaisen halusin vilkaista, mitä sää kirjoitat:D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s