Tärkeintä on näyttää hyvältä

Yritän tässä blogissa välttää pahinta paasauslinjaa (sellaiseen toisinaan helposti lipsahdan :), mutta koska näitä amerikanilmiöitä on tarkoitus laaja-alaisesti käsitellä, niin käsitelläänpä nyt sitten tämäkin aihe. Varsinkin nyt pienen tyttären äitinä en voi sivuuttaa tätä ihan vain normaalina viihdemaailman ilmiönä.

Eli melko lailla sairainta (tai ainakin sieltä kipeimmästä päästä) mitä telkkarista tällä hetkellä tulee, on tämä eli tosi-TV-sarja amerikkalaisista lapsimissikisoista sekä niitä kiertävistä perheistä. En nyt edes aloita siitä miten perustavanlaatuisen kieroutunut ajatuskin on pistää jopa 1-vuotiaita vauvoja kauneusjärjestykseen, saati sitten minkälaista tulevaisuudenhallaa aiheutetaan ruiskuruskettamalla ja hammasvalkaisemalla herkässä esiteini-iässä olevia tyttöjä, jotka nyt jo muutenkin vertailee itseään kaikkiin muihin. Eniten kuitenkin rassaa se, että lapsiaan näihin karjamarkkinoihin roudaavat vanhemmat (niin, äidit) ovat vaan selkeästi päättäneet, että heidän lastensa kauneudesta pitää nyt saada jokin kunniamerkintä tai mitali, koska omasta ulkonäöstä näitä tunnustuksia ei ole tullut. Se vähä mitä olen ko. ohjelmaa kyennyt katsomaan on vaikuttanut lähinnä siltä, että lapset näennäishaluavat näihin kisoihin (eli äiti sanoo, että jos mennään saat uusia mekkoja ja ponin) ja sillä verukkeella sitten äidit saavat ”luvan” nyppiä lapsensa kulmakarvat, kihartaa hiukset, vahata säärikarvat (jotka taatusti 5-vuotiaalla on tosi tuuheat), valkaista hampaat, treenata tanssiliikkeet ja teettää tuhansilla dollareilla kimaltavia esiintymisvaatteita. Elävillä barbinukeilla leikkimistä, siis. Ja aivan pelottavan yleistä ja hyväksyttyä.

Näin myös yhden uutisen, jossa Botoxia 8-vuotiaansa naamaan laitattanut äiti puolusteli tekemisiään sillä, että lapsi haluaa näyttää nätiltä. Jepjep.

Mainokset

One thought on “Tärkeintä on näyttää hyvältä

  1. Aivan sydämeen koskee tuo tarinasi. Takavuosina katsoin jonkin elokuvan, joka pilaili tuolla ilmiöllä ja se oli amerikkalainen elokuva.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s