Kun halvalla saa

Sarjassamme ”amerikkalaisia muoti-ilmiöitä, joille ei ole suomen kielessä suoraa sanavastinetta”: extreme couponing eli äärimmilleen viety kuponkien käyttö eli kuponkeilu (vai kuponkiminen? :). On siis olemassa (ilmeisen paljonkin kai siis) ihmisiä, jotka käyttävät huomattavan paljon aikaa ja vaivaa erilaisten tarjousten ja kuponkien keräilemiseen, leikkaamiseen ja lajitteluun, ostavat kerralla sadoilla dollareilla tavaraa ja saavat ne sitten näiden kuponkien avulla puoli-ilmaiseksi, mikä sitten aiheuttaa tälle kuponkeilijalle ääretöntä mielihyvää. Eli siis kansakunnallinen sulovileeneitä. Ostetaan vain  kun halvalla saa. Sitten on talojen kellarit täynnä limsapulloja ja pyykinpesuainetta ja sitä hammastahnaa, josta kukaan perheessä ei tykkää, koska siihen oli ne 300 kuponkia.

Aiheestahan on toki myös tv-ohjelma, kuten ajan henkeen kuuluu. Ohjelmassa seurataan näitä äärikuponkeilijoita, annetaan heidän ylpeinä esitellä tavaravarastojaan ja ostosreissujaan, jossa saavat kahdeksankymmentä pakastepizzaa    34 sentillä kappale. Joskus näissä on puolittain järkeäkin, jos kuponkiostosreissun päämääränä on saada mahdollisimman paljon ruokaa halvalla ja lahjoittaa se sitten hyväntekeväisyyteen, mutta nämä jotka ostavat itselleen pienen marketillisen tavaraa kotitarpeiksi, on vähän yliampuvaa.

Minä olen kuponkien suuri kannattaja. Nettiostoksilla käytän lähes poikkeuksetta alennuskoodeja ja kuponkitarjouksia. Ruokakauppakupongit sen sijaan eivät meidän taloudessa juurikaan auta. Tilasin jonkun aikaa sunnuntaisanomalehteä ja sen kylkiäisinä tuli viikon kuponkiliite (monelle se ainoa syy lehden tilaamiseen, muuten)? Käytin niistä varmaan yhden tai kaksi, ehkä jostain meikinpoistajasta sai dollarin pois tai jotakin. Mutta kun suurin osa näistä alennuksista ja kupongeista on tavaraan jota me ei muutenkaan koskaan syötäisi/käytettäisi, esim. valmiita salaatinkastikkeita, keksejä, pakaste-eineksiä tai sitä maapähkinävoita

Nyt perheenlisäyksen myötä kupongille on tullut taas käyttöä. Vaipoista ym. kulutustavarata säästää pitkän pennin kun vaan muistaa joskus leikellä niitä lehtiä.

Pieni präntti: säästyneillä rahoilla saa äiti sitten hyvillä mielin vaikka uudet kengät :)

Mainokset

5 thoughts on “Kun halvalla saa

  1. Luin muutes todella mielenkiintoisen kirjan, jonka eräs himokuponkeileija (?) kirjoitti – kun nyt löytäisi sen nimen, mutta yllättäen googlaamalla coupon, book, author, free löytyy noin miljoona tulosta. Hänellä syy oli lähinnä anti-kapitalistinen, sillä hän lahjoitti sitten ne suunnattomat vuoret ilmaiseksi saamiaan tavaroita esim. kodittomille. Hän nimittäin oli tutkinut asiaa: jotkut kupongit kun pienellä vaivalla itse asiassa maksavat kuluttajalle takaisin, joten hän saattoi joskus jopa tienata rahaa ostoksillaan, niin hullulta kuin se kuulostaakin. Itsekin hän myönsi, että alkoi mennä vähän överiksi siinä vaiheessa, kun piti jättää ilmaiseksi saadut ostoskärrylliset (siis jotain 10) Coca-Colaa tms. kaupan pihaan kun eivät mahtuneet taloon saati autoon, eikä mikään kodittomienkaan yhdistys niitä halunnut.. Mutta tuon jälkeen olen tosiaan katsonut kuponkeja vähän eri silmällä…

    • Juu siis kuten tuossa sanoinkin, tässä on järkeä silloin kun nää tavararöykkiöt lahjoitetaan hyväntekevisyyteen, itsekin näin pätkän tuota telkkariohjelmaa, jossa jonkun kirkon pastori harrasti tätä kuponkeilua ja lahjoitti tavarat suoraan ruokapankkiin.

      Tavallinen kuolevainenhan ei ihan ensiyrittämällä noita kaikkia täkäläisten kuponkien ihmeellisyyksiä ymmärräkään – on valmistajan kuponkeja, kauppojen omia kuponkeja, kuponkeja joita voi käyttää päällekäin (jolloin tavara saa myös ilmaiseksi) jne jne. Taiteenlaji.

      • Joo, ja yleensä ne ovat sellaisia kuten mainitsit: tavaroille, joille ei nyt ihan hetkessä keksi käyttöä. Parhaat kupongit tulevat kauppakuittien takapuolelta: ”Nyt koiranraksuja puoleen hintaan!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s