Kisakatsomosta jälleen

Muistatteko kun Vancouverin talviolympialaisten aikaan vähän kritisoin, kun telkkarista ei nähnyt yhtään tapahtumaa suorana, vaikka kisat kisailtiin tuossa kolmen tunnin ajomatkan päässä? No, nyt ollaan taas keskellä olympiahuumaa, ja kuinkas ollakaan?

Olympiakokemus täällä Amerikassa on kovin erilainen kuin Suomessa. Luonnollisesti suorana ja eniten näytetään lajeja, joissa kisaavat amerikkalaiset, niinhän suomessakin tehdään. On siis ihan ok, että näytetään ne amerikkalaisten suoritukset, mutta kun ei näytetä mitään muuta! Katsottiin voimistelun karsintoja, niin nehän olivat leikanneet kaikkien muiden suoritukset paitsi näiden paikallisten. Eikö olisi ollut edes pikkuisen relevanttia näyttää voimistelussa myös vaikkapa Venäjän tai Romanian suoritukset?

Varsinaisten urheilusuoritusten väleissä näytetään sitten tätä iänikuista human interestiä. Eli suomeksi sanottuna nyyhkytarinoita siitä kuinka ihan tavallinen pienen kaupungin köyhä poika on nyt olympialaisissa ja ihan varmasti saa kultaa ja on vaan niin ihana ja tavallinen poika. Ja mainokset! Voin olla tietysti että olen unohtanut, mutta onko Suomessa olympiamainoksia? Siis firmojen nimenomaan olympialaisia varten tekemiä mainoksia? Voi nyyhkyä. On esim. Procter&Gamble, pesuainejättiyhtiö, joka on ”proud sponsor of moms”, eli mainokset ovat supernyyhkyjä tarinoita kuinka äidit hurraa kentän laidalla pikkulapsilleen ja sit ne onkin yhtäkkiä olympialaisissa ja ne äidit nyyhkii siellä kentän laidalla. Ihan mahtavaa :)

Ja sitten on toki tämä prime time -ajattelu, aivan kuten silloin Vancouverin kisojen aikaan. Eli vaikka jotain sattuisikin tapahtumaan kisoissa siten että sen voisi nähdä täällä suorana lähetyksenä, ainakaan telkkarista sitä ei näe. Olympialaisten paras osuushan ei todellakaan ole mikään miesten satasen finaali, vaan se että huomaa katselleensa kaksi tuntia trap-ammunnan semifinaalia aivan täpinöissään. sellainen on täällä vaikeaa, täytyisi varmaan löytää joku nettistreami.

 

Mainokset

3 thoughts on “Kisakatsomosta jälleen

    • Niin nämä mainokset tulee siis myös muiltakin kuin olympiakanava NBC:ltä.. Coca Colaa, mäkkäriä ja muita sponsoreita…ja täällä kun tuo valtiontuki ei toimi ihan samalla tavalla kuin Suomessa, olympiajoukkueella on itsellään rutkasti sponsoreita jotka sitten suoltaa tätä nyyhkymainontaa. Proud sponsor of the Olympic team.

  1. Oltiin siellä joskun yleisurheilun MM-kisojen aikaan (en muista vuotta), ja muistan ärsyyntyneeni noihin samoihin asioihin. Näyttivät jonkun jenkin 100m alkueräjuoksun n. 5kertaa uusintana, muita suorituksia tai lajeja ei sitten lainkaan. Jos olisin jenkki, voisin luulla että juoksu on ainoa yleisurheilulaji ;-)

    Jotkut katsoo BBC:ltä nettistreamia, toimiskohan se teilläkin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s