Arvon naapuri, nurmikkonne on liian pitkä.

Lankomies tuolla kommenttilaatikossa toikin mieleeni, että olen unohtanut kertoa asukasyhdistyspoliiseistamme! Täällä on meillä tiukat säännöt esim. pihoille: ruoho pitää olla leikattu ja siistitty, joulukoristeet pitää ottaa alas ajallaan, roskikset ei saa näkyä tieltä (eli pitää olla aidatulla takapihalla tai autotallissa), paitsi roskienhakupäivää (meillä torstai) edeltävän päivän puolesta päivästä roskienhakupäivän iltaan, jolloin ne pitää rullata tien varteen, josta roska-autot nappaavat laatikon kerrallaan (sekajäte, kompostijäte ja kierrätysjäte eri laatikoissaan).

No mitä tapahtuu, jos näitä sääntöjä ei noudata? Ensin tulee oveen ripustettu lappu, ”Friendly reminder”, jossa epäkohdan korjaamiseen annetaan yleensä viikko, pari aikaa. Sen jälkeen ilmeisesti tulee sakko. Ja mistäkö tiedän tämän? No me ollaan saatu ruohonleikkuusta kaksi näitä muistutuksia (koska leikkuri on rikki ja toimii n. minuutin kerrallaan), naapuri sanoo että niille niitä tulee harva se viikko :) Täällä siis ajelee asukasyhdistyksen työntekijä ympäri huudeja ilmeisesti päivät pitkät ja tarkkailee ihmisten nurmikonpituuksia ja roskiksia. No, työpaikkahan se on sekin.

8 thoughts on “Arvon naapuri, nurmikkonne on liian pitkä.

  1. ”No, työpaikkahan se on sekin”. Pelottaa ajatella, että tuo on oikeasti jonkun paikallisen vapaaehtoisen iltapuhde… :/

    Meillä kasvaa pikkupihassa villinä humala, ripustettiin riippumatto (omalle) jalkakäytävälle, kuivuneet tomaatit heiluvat vielä paikoillaan viime vuodelta – ja isännöitsijä sanoi että näyttääpä kivalta, tehkää mitä tahdotte sillä tämä on teidän piha. Vaikkei se ole iso, niin tämän tekstin luettua sitä kyllä arvostaa. :) Meillekin olisi muuten noita friendly remindereja kertynyt liuta oveen… Pidänkö silmällä, jos meidän kompleksista vapautuu isompi asunto? ;)

    • Heh, juu tämä onkin yksi osasyy siihen, miksi olemme etsiskelleet sivusilmlällä uutta naapurustoa. Jotain missä saa pistää riippumaton jalkakäytävälle ja basilikapuskan portaalle (no ei siitä oo vielä kukaan valittanut, mutta eiköhän sekin aika kohta koita :)

      • Onks jenkeissäkin kerrostalo-kyttääjät -tyylinen sivusto mistä saisi apua etsintään. Meillä täällä yksi naapuri kertoi että läheisen kyttäyskerrostalon asukki oli kysynyt häneltä että onko hänellä lämmitetty ulkovarasto kun sen katolla on vähemmän lunta kuin muiden varastojen katoilla :). Ajatella jos ko. kyttääjä voisi hakeutua ko. virkaan ja laittaa lapun oveen, friendly remainder kun liian vähän lunta katolla ja Petteri Punakuono ei voi laskeutua sille.

  2. Herrajjumala. Nyt täytyy varmaan punastella Lempäälän-ajan omakotitaloasumista, jolloin odotin nurmen kasvamista jotta voisin opetella niittämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s