Syksy tulee. Ja ruisleipää.

Tänään tuntui jotenkin erilaiselta. Ei, kuuma on edelleen, kesä jatkuu (vaikka ”virallisesti” se maanantaina päättyikin). En ole varmaan kesäkuun jälkeen käyttänyt sukkia muuten kuin lenkkareissa. Uskokaa tai älkää, täällä ei ole satanut 45 päivään, mikä on jonkinasteinen ennätys täällä päin. Ilma on kuitenkin jo syksyinen, tuoksuu erilaiselta. Ilmassa on uudenlaiset ötökät. Ja lapset ovat poissa pihoilta.

No sehän se oli – koulut ovat alkaneet. Keltaiset bussit ovat vallanneet taas kadut aamuisin ja iltapäivisin, reppuhyllyt ovat kaupoissa vaihtuneet – uskokaa tai älkää – Halloween-koristeisiin (lokakuun loppu tulee pian, juu). Ja mun tekee taas mieli ostaa vihkoja ja kyniä. Tämä jokasyksyinen vitsaukseni.

Täällä odotellaan jo ensi viikolla saapuvia vieraita. Viereashuone on siivottu, turistiopas hioo suunnitelmiaan ja shoppailuvoimia on kerätty. Sisko tulee kylään!

On muten huvittavaa huomata, kuinka kullanarvoisina sitä alkaa pitää pieniäkin tuttuja asioita, kun muuttaa ulkomaille. Nyt kun tietää, että täydennystä on pian luvassa, olen uskaltanut tuhota mm. viimeisetkin hätä-Lakrisalit ja ruisleipääkin ihan hulvattomasti vetelin aamupalaksi monta siivua. Ja kun mennään suomalaiseen kotiin kylään, viedään tuliaisiksi suklaalevy tai korvapuusteja, ja vastaanotto on aina vilpittömän onnellinen (myös siis silloin kun on itse saamapuolella). Suomessa en ole tainnut koskaan viedä kenellekään tuliaisiksi itse tekemääni pullaa. Ei vaan tullut koskaan mieleen, että niinkin voisi tehdä.

 

2 thoughts on “Syksy tulee. Ja ruisleipää.

  1. Kyllä siellä mistä minä tulen vietiin leivottuja juttuja tuliaiseksi. Ja itse taidan jatkaa samaa linjaa… :)

    • Juuu, kyllä meilläkin. Ja olen vienytkin, mutta en koskaan nimenomaan pullaa, jostain syystä. Ja se tuntuu täällä olevan sellainen suomalaisuuden linnake, että missä suomalaiset kokoontuu, siellä on pullaa. Ja kahvia :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s