Autokuskien perustyypit

Ekoauto

Koska tässä blogissa harrastetaan karkeaa yleistämistä, aion nyt yleistämällä yleistää teille yleisimmät liikenteessä kohtaamani henkilöhahmot:

  • Vilkku rikki -tyyppi. Vaihtelee kaistoja sinne tänne, mutta vilkku unohtuu matkasta. Ehkä joskus, kun koko kaista on kääntymässä valoista vasemmalle, saatetaan vilkuttaa. Oikealle.
  • No enkä siirry -tyyppi. Ajaa päättyvää kaistaa viimeiseen senttiin asti, vaikka kaistan päättymisestä olisi ilmoitettu merkein jo kilometriä aikaisemmin ja olisi ollut ihan hyvää aikaa ja tilaa vaihtaa kaistaa, vaan ei. Tämä henkilö jurnuttaa päättäväisesti omaa kaistaansa ja sitten pakottaa takana tulevaa jarruttamaan, kun lopulta änkeää siihen yhdistyneelle kaistalle. Ilman vilkkua, toki. Mukavinta kohdata moottoritiellä, jossa tämä viime tingassa liittyminen aiheuttaa koko letkan jarruttamisen ja lopulta kivat ruuhkat, kun muutama järjen jättiläinen tekee saman tempun peräkkäin.
  • Löytyy löytyy -tyyppi. Ei usko, että siellä ei oven lähellä ole enää vapaita parkkipaikkoja, vaikka näkee useamman auton ajavan jo ympyrää. Oven eteen on päästävä, sinne änkeän. Ei väliä, vaikka vähän etäämmällä olisi paikkoja mistä valita. Löytyy sieltä lähempääkin, löytyy löytyy.
  • Tässä menen enkä muuta voi -tyyppi. Tietää paikkojen A ja B välillä yhden reitin, ajaa sitä päivittäin, vaihtaa kaistaa samoissa kohdissa, käyttää aina samoja liittymiä moottoritiellä. Ei väliä, vaikka näyttötaulut sanoisivat, että nyt on tapahtunut onnettomuus, käyttäkää muita reittejä. Enpäs käytä. Ajan tässä vaikka maailman tappiin, vaikka pikkuteitä olisin jo kotona. Koska aina ennenkin tästä käännyn, en voi tällä kertaa kääntyä tuolta seuraavasta. Tähän jonon jatkoksi menen, kas noin.
  • Enmävaantienny -tyyppi. Enmävaantienny, että kolmion takaa tullessa pitäis vähän jarrutella ja päästää muita ensin. Enmävaantienny, että moottoritiellä pitäis ajaa oikeanpuoleista kaistaa. Enmävaantienny, että tähän ryhmittymiskaistalle pysäköiminen on kiellettyä. Enmävaantienny, että jalkakäytävälle ei saa pysäköidä. Kai sä mahdut niiden rattaidesi kanssa tosta tieltäkin?
  • Ai oho, sä olit siinä -tyyppi. Lopettaa kännykkään puhumisen, kun astuu autosta pois. Aloittaa puhelut astuessaan autoon sisään. Luuri korvalla, silmät ties missä. Ai oho, sä olit siinä mun kuolleessa kulmassa. No kato en huomannu kun oli tää puhelu, sori vaan.

Mistä lähtien muuten autossa kännykkään puhuminen onkin ollut taas ihan ok, asia johon edes poliisit ei enää puutu? Nyt kampanjoidaan kovasti vaan ajon aikaista tekstiviestittelyä vastaan, puhumisesta ei kukaan enää sano mitään.

(Kuvassa tekonurmella päällystetty tekonurmikkoyritystä mainostava kuplavolkkari. Ei liity mitenkään aiheeseen, aiheutti vaan kerran hilpeyttä liikennevaloissa moinen.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s