…ja minusta näkee sen

Pahoittelen radiohiljaisuutta. Kaksi viikkoa matkustajakotina toimimista takana. Vieraat kärsivät nyt jetlagiaan Pirkkalassa ja me palaudumme täällä päässä normaalin arjen pariin. Lapsi konttaa, seisoo, kurottelee ja vetelee lattialle ja suuhunsa kaiken minkä vaan saa käsiinsä, joten arki onkin taas astetta vauhdikkaampaa. Eilen hän täyttikin jo 10 kuukautta ja sai sen kunniaksi elämänsä ensimmäisen nuhan. Kolmen unettoman yön jälkeen tajusimme ratkaisun, joka yksinkertaisuudessaan hämmentää edelleen: ilmankostutin. Viime yö menikin sitten enää kahdella heräämisellä, mikä on, uskokaa tai älkää, älyttömän paljon paremmin kuin edellisyöt.

Kulmapehmusteita, turvaportteja, laatikkolukkoja, tiivistettyjä kirjahyllyjä. Niistä on nyt arki ja kodinsisustus tehty. Niin ja kuinka monta kertaa lapsi pitää irrottaa takanreunuksesta ennen kuin se oppii, että siihen takkaan ei kosketa? (Hypoteettinen kysymys, vastaus on 893 ja me olemme nyt jossain kolmenkymmenen hujakoilla)

Vieraat tuntuivat viihtyvän, ainakin säät suosi. Hellekelit kestivät viime viikolle asti ja vieläkin on päivällä ihan t-paitakelit. Aamuisin kuitenkin jo huomaa, että on lokakuu ja pudonneet lehdet kertovat väistämättömästä totuudestaan. Tulee se talvi tännekin. Kohta täytyy suunnitella sukkien laittamista jalkaan…

Vieraat hämmästelivät etenkin ruokapakkausten kokoa, murojen määrää, rekkojen akselimääriä (4-v. vieras), ihmisten kokoa ja autojen suuruutta. Nelivuotias ihastui myös mm. Amerikkalaisiin kiipeilytelineisiin, bageleihin ja vaahterasiirappiin (jota sai laittaa pannareiden päälle!). Tervetuloa vaan uudestaan, te ja muutkin vieraat, tämä menee jo rutiinilla :)

3 thoughts on “…ja minusta näkee sen

  1. Olipa kiva kuulla, mitä siellä toisessa päässä vierailusta koettiin. Täällä on jo puhelimitse kysytty vieraitten kokemuksia. Nelivuotiaan kokemukset vain kyselemättä. Nyt tietää palan jo niistäkin. Pojalle teki hyvää joutua jakamaan huomiota pienemmän kanssa. Kun teillä siellä ei ole sadellut, täällä on. Syksyä! Pami

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s