Padot murtuu pikku hiljaa

Sitä noin äkkiseltään luulisi, että kun talossa on väliaikaisesti yksi lisäihminen, se tarkoittaisi sitä, että hän hoitaisi mm. lapsen leikitystoimenpiteitä sekä johdoista ja verhoista irroittamiset ja äiti saisi kuukauden verran keskittyä Omiin Hommiinsa, rauhassa juoda teetä ja kirjoitella blogia. No ei aivan :) On ollut niin kiva marraskuu, kun ensin oli talossa yllätysvieras ja sitten tuli lapsen mummi. Vaikka lapsemme toki on älykäs ja etevä (kolme päivää vaille) yksivuotias, ei hän vielä aivan yhtä kivaa juttuseuraa täällä päivisin ole kuin oma äiti tai vanha ystävä.

Tästä vierashässäköinnistä johtuen on jäänyt jonkun verran kirjoituspatoutumaa, jota tässä yritän pikku hiljaa purkaa. Lapsi on ollut nuhaköhäinen lauantaista asti ja se on aiheuttanut vielä lisää univajetta ja huolenpitotoimenpiteitä, johon käytetty aika on suoraan pois bloginkirjoittamiselta (anteeksi vaan, rakkaat lukijat).

Viime viikonloppu oli täällä Suuri Kalkkunajuhla eli Thanksgiving eli kiitospäivä. Me päätimme, että kalkkunan ja leipätäytteen syöminen ei vieläkään ole perheessämme korvaamaton perinne, joten veimme lapsenvahdinvieraamme Whistleriin, Kanadan puolelle. Siellä oli lunta! Minäkin pääsin päiväksi muistelemaan, miten niillä suksilla tullaankaan mäkeä alas. Muistin, yllättävää kyllä. Enkä edes kaatunut kertaakaan! Ei mutta kuulkaa nyt oli puitteet kohdillaan. Puhdasta uutta lunta, pari astetta pakkasta, auringonpaistetta, pitkiä loivia rinteitä. Ai että. Ja viiteen tuntiin ei tarvinnut irrottaa ketään sähköjohdoista, astianpesukoneesta tai takasta. On se jännää kuinka vanhemmuuden myötä sitä laskee yhdenkin aamupäivän rentouttavaksi lomaksi, mutta sitä se totisesti oli. Mäestä palattuamme lapsi oli juuri nukahtamaisillaan päiväunille, joten pääsimme vielä bonuksena hetkeksi hotellin porealtaaseen lillumaan. Piiskatut jalkalihakset saivat hetken levätä, kunnes piti taas mennä ylös huoneeseen tanssimaan.

Lapsi on nimittäin innostunut uusista asioista. Niistä päällimmäisinä ovat musiikki ja kirjat. Aikaisemmin oli hyvä jos hänet sai pysymään sylissä kahden sivun verran, nyt ei oikein mikään muu lelu aiheuta samanlaisia onnen kiljahduksia kuin tutun kirjan näkeminen ja sen lukeminen – useaan otteeseen peräjälkeen. Hän myös istuu itsekseen lattialla kirjoja ääneen lukien. Harmi että käyttämänsä kieli ei vielä muistuta yhtäkään perheen kolmesta pääkielestä :) Kirjafiilinä äitinä olen toki häpeämättömän onnellinen lapseni kirjainnostuksesta ja ruokin sitä mielelläni myös kirjastokäynnein. Pienenähän ne on hyvät tavat aloitettava, vaikka tällä hetkellä hän keskittyykin enemmän lastenosaston tuolien eteenpäin työntämiseen ja minä hoitelen sen kirjojen valitsemispuolen.

Musiikissa on tapahtunut samanlainen kynnyksenylitys. Onhan meillä musiikkia kuunneltu, lauleskeltu ja soiteltu koko ajan, mutta nyt neiti suoranaisesti vaatii sitä. Ja heti kun ensimmäiset tahdit on laulettu tai taputeltu bongoihin, alkaa hillitön polvienjousto, hihkunta ja käsien heilutus = tanssiminen. Lisäksi tanssiminen äidin tai isän sylissä on nyt kuuminta hottia. Se käy aikuisen aerobic-treenistä kun muutaman biisin verran hytkyy ja pyörii tuo 9-kiloinen punnus sylissä.

Suuret Syntymäpäiväjuhlat lähestyvät. Olenkin ollut Hyvä Äiti ja valmistautunut. Olen nimittäin kutsunut vieraat ja tilannut kakun. Hahaa, luulitte että leipoisin itse. No, en leivo, koska en ole täällä vielä ikinä leiponut kakkua, ja minun kakku-track recordillani tulos ei kuitenkaan olisi sellainen jota kehtaisi tai edes uskaltaisi tarjota ystävilleen (jotka haluaisi edelleen pitää ystävinään). En ole myöskään hankkinut vieraslahjoja tai kehittänyt juhlille teemaa. Raportoin sitten jälkeenpäin kuinka kävi, tuliko juhlista täysi floppi kun ei ollut pöytäliinaan sointuvia lautasia vai saammeko kenties vieraita vielä 2-vuotisjuhliinkin.

Ja loppuun vielä mainoskatko: Joulukalenteri aukeaa lauantaina. Pysykää kuulolla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s