Huaste

Sain haasteen. Vastaan nyt, koska en oikein keksi muuta kirjoitettavaa.

Ensin pitää kiittää haasteen antajaa, eli Yksistä. Kiitos vaikeista kysymyksistä.

Sitten pitää kertoa 8 asiaa itsestä, joita ette (ainakaan kaikki) vielä tiedä.

 1. En tykkää puhelimessa puhumisesta. Jos pitää asioita hoitaa, teen sen paljon mieluummin naamatusten tai sitten sähköpostitse/tekstiviestitse. Olen yrittänyt analysoida mistä tämä johtuu, vaan en keksi. En vaan ole koskaan ollut puhelimessa turisija. 
 2. En osaa olla luonteva eläinten kanssa eikä meillä ole (ja tuskin tulee) lemmikkieläimiä. Kerran jouduin pitelemään hetken ystävän hevosta ja muut nauroivat vieressä, koska näytin aivan kauhun kangistamalta. Oli ihan se ja sama pitelinkö minä sitä vai en, jos se olisi halunnut lähteä suuntaan x, sehän olisi lähtenyt, eikä mulla olis ollu siihen mitään sanansijaa :) Äidilläni oli kissoja ja koiria ja ne osa-aikalemmikit on aina riittäneet minulle. Joku pikkutyttögeeni ehkä puuttuu, koska en koskaan mankunut koiranpennun perään enkä ollut hevostyttö.
 3. Olin 11-vuotiaana aika hilkulla. On aika suuri ihme, että niinkin omituisessa onnettomuudessa (suuntavirheen johdosta naapureiden veneen perässä vedetty liitovarjo tuli päin ja tempaisi viisi pikkulasta laiturilta varjon alle järveen) ei käynyt sen pahemmin. Itse olin rytäkässä osunut olkavarsi edellä uimaportaisiin, minkä johdosta luu meni kokonaan poikki ja vaikka se oli hermovaurioineen ja sairaalamakoiluineen vaikea homma, oli se silti pientä verrattuna siihen miten olisi voinut käydä.
 4. Olen alkanut unelmoida omasta talosta. Sellaisesta söpöstä, sopivankokoisesta, jossa olis aidattua pihaa Pienhenkilölle juoksenneltavaksi ja säilytystilaa kaikille Pienhenkilön isän urheiluvälineille.
 5. En osaa juoda kahvia. Ollakseni kotoisin niinkin kahvikeskeisestä kulttuurista ja asuakseni nyt tämän maan kahvikeskeisimmässä kaupungissa, on tämä vähintäänkin huvittavaa. Tykkään kahvin tuoksusta (ja tykkään istua kahviloissa), mutta kokonaisen kahvikupillisen olen juonut vain kerran  ja senkin pöytäseurueen ”pakottamana”. Konjakin kanssa ei kuulemma saanut ottaa teetä.
 6. Toinen silmäluomeni on ”laiskempi” kuin toinen. On aina ollut. Lapsena minua on kierrätetty silmäspesialisteilla, mutta lopulta piti vain uskoa, että se on vain luomen ominaisuus, eikä vaikuta esim. näkökykyyn lainkaan. Jotkut ihmiset sen huomaa, toiset (esim. aviomieheni) eivät. Minun piti vain kasvaa kolmekymppiseksi, muuttaa toiselle puolelle maapalloa, tulla raskaaksi ja valita synnytyslääkäriksi nainen, jolla oli sama vika kuullakseni että sillä on ihan nimikin (Hornerin syndrooma) ja että se johtuu hermovauriosta jonka sain kun solisluuni murtui syntyessäni (lääkärini sai saman vaurion auto-onnettomuudessa ja hänen silmänsä leikattiin koska lupsuva silmäluomi haittasi kirurginhommissa). Äitini on edelleen äimän käkenä, että syy on nyt selvinnyt.
 7. Haluaisin osata laulaa. Pysyn kyllä ihan mukavasti nuotissa noin niinkuin muskari-tarpeiksi (ja ollakseni kanttorin tyttärentytär), mutta olisi kiva joskus päästellä sillain ihan kunnolla, kovaa, korkealta ja kantavasti. Edes autossa yksin.
 8. Lempiruokani on pinaattikeitto. On aina ollut ja on aina oleva. Sen on oltava sametinpehmeää (ei liian lirua), ei liian suolaista ja pinnalla on kelluttava kaksi kananmunanpuolikasta (kyllä, kouluruokasäännöstelijät, kaksi puolikasta)

 

Seuraavaksi pitää vastata haasteenantajan kysymyksiin:

 1. Minkä elokuvan haluat nähdä yhä uudelleen ja uudelleen? – Jos mies on kotona, katsotaan High Fidelity, jos olen yksin katson Amelien tai Ylpeys ja Ennakkoluulon (BBC-sarja, nelosjakso). Äidin kanssa katsotaan Miehuuskoe.
 2. Mitä haluat tehdä jäätyäsi eläkkeelle? Aiotko jäädä eläkkeelle? – Muuttaa pikkuruiseen taloon Etelä-Ranskaan. Sellaiseen joka on leipomon lähellä (tuoretta patonkia joka aamu!) ja jonka pihassa on iso yrttipuutarha. Aamukävelyllä huikkaisin naapurille Bonjourit ja näyttäisin seesteiseltä mutta reippaalta harmaatukkaiselta mummolta vaaleassa pellavapuserossani ja caprihousuissani.
 3. Mikä susta tulee isona? – Toivottavasti em. mummo. Ja sitä ennen toivoisin löytäväni ammatin jossa voisin tehdä jotain näkyvää ja tarpeellista.
 4. Haasteellisin kohtaamasi tilanne? Miten ratkaisit sen? – Eiköhän se ollut tuo lapsen saaminen ja äidiksi muuttuminen. Että yhtäkkiä olin tilanteessa, jossa on minun vastuullani kasvattaa tähän maailmaan uusi, yhteiskuntakelpoinen yksilö. Ratkaisu on vielä kesken, mutta tähän asti olen yrittänyt maalaisjärjellä ja syvään hengittäen.
 5. Mitä ihmiselle tapahtuu kuoleman jälkeen? – Ruumis maatuu ja ihminen jää elämään läheisten muistoihin (ja niihin kasveihin, joita siitä maasta myöhemmin kasvaa).
 6. Missä tykkäät ajatella? – Sängyssä, juuri ennen nukahtamista.
 7. Kissa vai koira? Molemmat? Ei kumpikaan? Miksi? – Minä tykkään kyllä molemmista mutta en rakasta niin paljon että haluaisin kumpaakaan meille kotiin. Kts. yllä, kohta 2.
 8. Kirja tai kirjat joita luet just nyt? – Sofi Oksasen Stalinin Lehmät ja Kathryn Stockettin The Help. Raskasta ja hömppää hyvässä suhteessa. Lisäksi n. viittä pahvikirjaa pieni apulukija sylissä. Uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Joka päivä samat kirjat.

 

Ja lopuksi pitää haastaa 8 (alle 200 lukijan) blogia ja keksiä heille 8 kysymystä joihin vastata. Tämä olikin sitten vaikeampaa kuin valmiisiin kysymyksiin vastaaminen. Ja luen tosi vähän alle 200 lukijan blogeja (sitäpaitsi mistä sen lukijamäärän tietää?), joten tässä teille, Jenni, Riikka, Sanu, hra Räty, Kiki, joku edes, ottakee ottakee!

 1. Oletko onnellinen? Miksi/Mikset?
 2. Milloin tajusit olevasi aikuinen? Minkä ikäinen olet omasta mielestäsi?
 3. Minkälainen olisi unelmiesi päivä (ei mitään paikka/raha/muitakaan rajoitteita)?
 4. Kenet kolme kutsuisist illallispöytään (eläviä tai kuolleita, julkkiksia tai ei)?
 5. Mitä soi lenkillä kuulokkeissa? Entä autossa?
 6. Mitä söit tänään aamiaiseksi?
 7. Ottaisitko autiolle saarelle kirjan, levyn (soittimineen), elokuvan (laitteistoineen) vai henkilön? Minkä/kenet?
 8. Kumman kaa olisit, Jari Sarasvuon vai Jari Tervon? (viite)

5 thoughts on “Huaste

 1. Hehehe, mää luin että Homerin syndrooma. Doh! (Ja haaste otettu vastaan, katsotaan kun keksin vastauksen tohon viimeseen, se on aika paha.)

 2. Okei! Kunhan ehdin. Sain muuten hyvät aamupuistatukset, kun kahdessa kohtaa oli luunmurtuma ja hermovaurio. Huih! Meidän lapsilla on sama lempiruoka, ranskalaisten ohella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s