Läpikulkumatkalla

Olen aikaisemmin kirjoittanut kuinka vaivalloista täällä on apteekissa asiointi – tai ei nyt niinkään vaivalloista vaan enemmänkin aikaavievää (kun ei ole sitä yhtä KELAa vaan jokainen vakuutusyhtiö korvaa mitä korvaa niin se on joka kerta selvitettävä erikseen, joten lääkkeen saamisessa kestää yleensä vartti-parikymmentä minuuttia). Mutta tänään koinkin iloisen yllätyksen apteekkirintamalla kun piti hoitaa ensimmäistä kertaa reseptin uusiminen (tai siis kun lääkäri kirjoittaa niin ja niin monta kuuria ja apteekista myydään kuuri kerrallaan, niin mitä silloin tehdään? Uusitaan kuuri?).

Soitin siis eilen lähiapteekin puhelinpalveluun, näppäilin automaatille reseptin numeron ja sain tiedon että jos ei ole superkiire, kuuri on haettavissa seuraavana päivänä. No ei ollut. Tänään sitten tuli puhelimeen viesti, että nyt on valmista, voit tulla hakemaan. Olin tällöin Suomikoulussa ja ajattelin että loistavaa, mehän haetaan se sitten samalla matkalla kun täältä mennään kotiin. No mutta kuinkas kävikään kahden tunnin aktiviteettien ja lounaan jäljiltä? No Pienhenkilö luonnollisesti sammui takapenkille heti kun auto kurvasi koulun pihalta tielle. Suunnitelma B kehiin siis. Päiväunille vaipuneen lapsen herättäminen ei nimittäin kuulu lempipuuhiini (tai siis ei se herättäminen vaan se uudelleen-nukuttaminen). Päätinkin siis, että no ehditään me se lääke hakemaan myöhemminkin.

Mutta! Huutomerkki! Ennenkuin olin ehtinyt tehdä vaihtoehtoisia reittisuunnitelmia, muistin että apteekillahan on kuin onkin tilanteen pelastava palvelu – Drive-In -kaista! Aikaisemmin olen tälle tietysti vähän hymähdellyt, että eikö nyt ole ihmisellä aikaa edes pysähtyä ja astua sisälle apteekkiin, mutta nyt tajusin kuinka nerokas tuo ajatus on. Lapsi koisii takapenkillä, ei tarvitse riuhtoa sitä istuimesta irti ja herättää yhden nopean lääkkeennoudon takia, vaan eikun auto luukulle ja homma oli hoidettu kahdessa minuutissa. Olen valaistunut.

Drive-In -pankkiautomaattia käytän myös harva se kerta, mutta Drive-in -viinakaupassa en kyllä vielä ole asioinut. Kyllä, semmoinenkin on.

4 thoughts on “Läpikulkumatkalla

  1. Tämmönen lyötyy Tampereeltakin! Nimittäin Kalevan apteekista :) Justiinsa Hanna kehui miten oli kätevä, kun juniori oli kyydissä ja nukkui, nii ei tarvinnut repiä sitä ylös vaan ajoi suoraan tiskille :) btw tuonne apteekkiin olen monasti mennyt sisälle KOIRAN kanssa (asuttiin joskus lähellä) ja antoivat Imalle koirankeksejä ja kehuivat nätiksi. SUOMESSA. KOIRAN kanssa APTEEKISSA SISÄLLÄ! Ihme Kalevan Apteekki!!!

    • Ohhoh, maailmankirjat sekaisin. Ettäkö mukavaa koirasuhtautumista? Drive-in -tiski? Kohta sanot vielä että sinne on äänekkäät lapsetkin tervetulleita!

  2. No siis nääs täällähän on kanssa tuommoinen apteekin drive-in! Nimittäin Kalevan apteekissa. Justiinsa tuossa toissa viikolla ensimmäistä kertaa siinä asioin. Todella mukavaa, kun ei kerrankin tarvinnut raahata tuota +10kg kahvakuulaa mihinkään.

    • Heh, nyt tulikin sama kommentti kahdesta eri suusta :) Ja kahvakuula, siinäpä oiva termi. Paitsi tuo meidän ei enää mahdu siihen kahvaistuimeen vaan on enemmänkin nyrkkeilysäkki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s