Kassialma

kuva: hichicago.blogspot.com

kuva: hichicago.blogspot.com

Täällä meidän kotikaupungissa on perjantaista lähtien ollut kauppojen muovikassit kiellettyjä. Meidän elämäämme tämä ei nyt juurikaan mullista mitenkään, sillä me olemme omia kauppakassejamme käyttäneet muutenkin. Ja olenhan tehnyt niitä myös itse, ha haa. Niillä täkäläisten ruokakauppojen muovikassirimpuloilla kun ei kanna edes maitopurkkia hajoamatta, joten en nyt oikein ymmärrä miksi asiasta paikallislehdissä niin paljon jaksetaan itkeä. Myönnetään, varmaan olisi budjetissa ollut muutakin rahareikää kuin tällaisen muutoksen täytäntöönpaneminen, mutta jostainhan tällaisten asioiden on lähdettävä liikkeelle. Se muovikassiroska on ihan turhaa ja sille on vaihtoehtoja. Ja Suomessa on jo niin kauan joutunut maksamaan kasseista, että itselleni ei ole mitenkään vaikea ajatus maksaa 5 senttiä paperikassista, jos omaa kassia ei nyt sitten joskus satu mukana olemaan. Seattlen kaupunki kielsi muovikassit jo aiemmin ja kuuleman mukaan sielläkin on onnistuttu ruokaostoksissa senkin jälkeen :)

Nyt seuraa kuitenkin sponsoroimaton, vilpitön mainos. Ikeasta saa (hevos)lihapullien lisäksi myös erinomaisia taiteltavia kauppakasseja! Omatekemät kassit ei koskaan mene näin kätevän pieneen tilaan käsilaukussa. Nämä maksavat 79 senttiä ja niissä on sopivan pitkät sangat, että ostokset saa tarpeen vaatiessa myös olkapäälle. Mulla on näitä nyt joka värissä ja olen ripotellut niitä joka laukkuun ja autoon jne. Tarvitsen vielä muutaman lisää että saan ripoteltua niitä myös C:n autoon ja povitaskuun ja tenniskassiin jne…

Mainokset

3 thoughts on “Kassialma

  1. Oih ja voih, tulisipa tännekin! Täällä suurin vitsi on eräästä isosta ketjusta saatava muovikassi, jonka kyljessä lukee isolla: ”Reduce use of plastic bags!” Muuten hyvä, mutta kuluttaja ei pääse asiaan vaikuttamaan lainkaan, koska kassat pakkaavat ostokset ja aina varmasti tarpeeksi moneen, etteivät kassit hajoa, tai jotta kylmät ruuat, huoneenlämpöiset tai ei-ruuat eivät joudu samaan kassaiin. Parhammillaan kassa on pakannut mulle banaanin yhteen kassiin ja jogurtin toiseen. Asiaan kuuluu tietenkin, että kassat katsovat vinoon kun heiluttelen omaa kauppakassia.

    • Juu, täälläkin pakkaavat aina lihat erikseen ja maitotuotteet erikseen jne. Ja sit yks maitotölkki per kassi, vähintään kaks kassia päällekkäin. Nyt eivät enää hölmistyneinä katso omien kasvien erään kun kaikilla on nyt niitä. Paitsi jos on ns. väärän kaupan logo kassissa, kääntävät sen nurinpäin.

  2. Seattlessa tosiaan oli aivan järjettömiä vastalauseita asialle, jotka voi tulkita vain muodossa ”en tahdo että tätä muutetaan kun en tykkää muutoksesta, mutta en keksi mitään järkevääkään sanottavaa!” Eräs nainen vastusti tätä muutosta siksi, että nyt hänellä ei sitten enää ikinä ole kotona ylimääräisiä muovipusseja, johon voi laittaa koirankakat. ”Että nyt jäävät sitten koirankakat kadulle – sitäkö päättäjät haluavat!?” Tai ehkä paras kuitenkin oli se tyyppi, joka sanoi että hänellä on kymmeniä kangaspusseja, mutta kun ei niitä ikinä muista ottaa mukaan ja on hirveä stressi siitä, että ne pitää muistaa… :D

    Mutta tosiaan: hyvin Seattlessa käy kauppa, ja jos ollaan joskus unohdettu kassi kun käydään kaupassa, niin sittenpähän kärsitään ja muistetaan seuraavalla kerralla. Ei ihmiset muuta tottuneita käytäntöjään, ellei jokin niitä siihen motivoi. Kuten se, että on aika vaikeaa kantaa pakastekaloja ja paprikoita käsissä kotiin ilman kassia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s