Pääsiäistä rinnassa

Hyvää päivää. On ollut hyviä päiviä tässä jo niin monta jonossa, että en enää muistakaan. Lapsi senkun möyrii pihalla ja loikkii kuin kevätlaitumelle päästetty varsa konsanaan. Uuteen pihaan on varmaankin hankittava hiekkalaatikko, sillä tämän hetken lempileikki tuntuu olevan käden tunkeminen äidin kukkapenkin multaan ja mullan hierominen joko omiin vaatteisiin, tukkaan, tai äidin vaatteisiin. Perheemme kaksijakoinen pääsiäinen jakautuu tänä vuonna poikkeuksellisen laajalle – ortodoksipääsiäiseen on vielä yli kuukausi, mutta ympäristön paineen ja perheen 1:2 -suhteen vuoksi Hyvä Äiti ™ koristeli lapselle vähän pääsiäistä taloon. Butsutsuu, lapsi sanoo ja osoittelee milloin tipuja, milloin höyheniä. Butsuutsuu! Ei, ne on äidin nameja, ota sä tästä näitä rusinoita.

Mitään pidempää pääsiäislomaahan täällä ei ole, perjantai ja maanantai aivan normaaleja arkipäiviä, mutta nyt viikonlopun ajan sentään sää on suosinut kaikenlaista leppoisaa perheaktiviteettia. Ollaan käyskennelty kahviloissa ja laattakaupoilla (remonttipäivitystä seuraa taas pian), leikitty puistossa ja kunhan perheen nuorin ja vanhin jäsen heräävät kohta päiväuniltaan, lähdetään koko porukalla pyöräretkelle. Mulla meni jotenkin viime kesä ihan ohi, en pyöräillyt yhtään. Nyt on lapselle peräkärry ja matka taittuu taas ja päästään koko joukko kerralla liikkeelle.

Eilen herättiin aikaisin ja lähdettiin lähipuistoon järjestettyyn pääsiäismunajahtiin. Nämä egg huntit ovat täkäläinen virpomaperinne tai siis tapa jakaa lapsille ne munat ja karkit. Täällä Kinderin kaltaiset yllätysmunat ovat laissa kiellettyjä (kyllä, maahantuonnista voi saada sakkoja). Suklaamunia on on, mutta nämä lasten pääsiäisyllätykset ovat yleensä muovikuoria, joiden sisällä sitten on karkkeja tai jotain muuta. Me olimme pikkulasten jahdista minuutin myöhässä, joka tarkoitti siis sitä, että kaikki munat olivat jo kerätyt ja lapsi sai järjestäjiltä koriinsa kaksi sääliyllätystä. No, ei sillä ettäkö se olisi niistä mitään tajunnut. Sen mielestä tuntui olevan ihan älyttömän mahtavaa vaan kanniskella tuota pientä koriaan ja no, ylipäätään se nurmikko. Ja ne muut lapset. Paras ohjelmanumero olikin, kun isompien lasten (yli 3-vuotiaiden) jahti alkoi. Pilliin puhallettiin ja lapset päästettiin irti. Harmi, etten ottanut sitä videolle, mutta voitte kuvitella miltä näyttää kun useampi sata karkinhimoista lasta juoksee pääsiäismunia kohti. Siihen joukkoon en uskaltanut tuota meidän taapertajaa päästää. Olisi tallautunut sinne kuitenkin :)

IMG_8263

Tämän pääsiäisen väri on vaaleanpunainen

IMG_8244

Iso tipu vahtii pikkutipuja

IMG_8268

Ei, en ole itse maalannut

IMG_8253

Amerikassa kaikki on suurempaa. Myös munakupit. Maatilamuna hulahti kuppiin vähän liian syvälle :)

IMG_8270

M:n ensimmäisen ”egg huntin” saalis

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s