Kypärät päähän, suomalaiset

Täällä Suomen maaseudulla oleskellessa olen pannut merkille erään eriskummallisen asian. Pyöräilykypäriä käytetään ihan hirveän vähän. Omituisin ilmiö ovat vanhemmat, jotka lähtevät lastensa kanssa pyöräilemään ja pakottavat lapselle kypärän päähän, mutta itse eivät moista päähänsä pane. Tämä on itselle jotenkin hirveän vieras ajatus. Niin että minkälainen viesti tässä on nyt tarkoitus lapselle antaa? Että nyt kun minä sanon, sinun on laitettava se kypärä päähän, koska se on turvallista. Mutta sitten kun olet aikuinen niinkuin minä niin sitten ei tarvi enää kypärää käyttää. Sitten poistuu kaikki vaarat. Et kolaroi autojen tai toisten pyöräilijöiden kanssa, et osu yllättäviin kuoppiin tiessä tai oksanpätkiin. Ja jos vaikka satutkin kaatumaan, niin osaat ainakin sitten suojata siinä rytäkässä pääsi niin ettei siinä satu mitään. Mutta nyt kun olet lapsi, kypärä päähän.

Kolmekymmentä vuotta oon pyörällä ajanu, enkä kertaakaan ole kaatunu. No sehän on hyvä, kun onnettomuudethan tapahtuu onneksi aina samoille ihmiselle, perä jälkeen.

No mutta kun menee tukka lyttyyn. No sehän on sitten kiva, että kun sitä kallonmurtumaa siellä sairaalassa hoidetaan, niin sheivaavat leikkauksen tieltä sitten nätisti laitetut hiukset. Sitäpaitsi se tuulihan ei siinä pyöräillessä sitä tukkaa tuiverra lainkaan.

No kun ne on niin rumiakin. No eikä ole! Katso nyt näitäkin ja näitä ja näitä! No noi viimeiset oli moottoripyöräilyyn, mutta pointti on sama.

Niin että se kypärä nyt päähän, ihmiset. Uskokaa jo.

 

 

4 thoughts on “Kypärät päähän, suomalaiset

  1. Itsellänikin on ollut vaikka mitä tekosyitä (Suomessa en koskaan omistanut pyöräilykypärää), mutta jos rehellisiä ollaan, niin kaikki syyt olivat täysin typeriä ja luokkaa ”Mitä nyt muut ajattelee…” Mieli muuttui, kun työkaveri kertoi omista syistään: oli ylittämässä pyöräilytiellä vihreillä valoilla tietä, kun auto ajoi punaisia päin ja osui häneen – ja tietenkin kaahasi pois paikalta. Kypärä halkesi rytäkässä kahtia. Voi miettiä, mitä olisi tapahtunut, jos ei kypärää olisi ollut. Ja ihan nättinä hän aina saapui työpaikalle, tukka hyvin kypärän alla. :)

    • Joo, itsekin sitä järkevöityi kypäräasioissa vasta aikuisena. Eihän se kaikkia vammoja estä, mutta huomattavasti vähentää riskiä. Hinta-hyötysuhde kohdillaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s