Amerikkalainen juhlii ostamalla

Täällä juhlitaan huomenna itsenäisyyspäivää, eli tuttavallisemmin Neljättä Heinäkuuta. Tämän juhlan voi jopa huomioida ympärillään – ravintoloiden terassit, kauppojen näyteikkunat ja julkiset rakennukset koristellaan puna-valko-siniseen, illalla paukkuvat ilotulitukset ja päivällä järjestetään festivaaleja ja puistojuhlia koko perheen viihdykkeeksi.

Mutta sitten on eräs juhlapäivän merkki ylitse muiden: alennusmyynnit! Olipa sitten joulu, pääsiäinen, itsenäisyyspäivä tai ainakin omaan korvaani vähän vähäpätöisemmältä kuulostava Presidents’ Day, joka ikinen kauppa mainostaa alennusmyyntejä. Suomessa ollessa olikin jännä huomata, kuinka ihmiset puhuivat odottavansa ”alennusmyyntien alkamista” jolloin muistin, että totta tosiaan, Suomessahan yleiset alennusmyynnit ovat kahdesti vuodessa. Täällä niitä on ehkä kuukauden välein, miten noita liputuspäiviä nyt on. Jos mitään merkittävämpää aikoo ostaa, kannattaa aina odottaa seuraavaan juhlapäivään.

sales

Mainokset

One thought on “Amerikkalainen juhlii ostamalla

  1. Tähän piti tulla kommentoimaan, koska tämä ilmiö on yllättänyt itsenikin: meidän firmallamme on vuosittain muiden alennusmyyntien lisäksi kaksi todella suurta alennusmyyntiä, jotka kestävät kaksi viikkoa ja joiden varsinaista alkamispäivää emme mainosta missään. Spekulaatio alkamisesta alkaa netissä noin kuukausi ennen edes mahdollista alennusmyyntien aikaa (oikeasti!) mitä kummallisin teorioin ja laskelmin, tukipalveluun alkaa tulla kesäkuussa viestejä tyyliin ”Voitteko muutes kertoa, osuuko alennusmyyntimme synttäreideni kohdalle?” ja keskustelupalstoilla on ketjuja siitä, miten kannattaa laittaa luottoa omalle tilille laskelmoidusti, ettei lähde mopo käsistä.

    Paras vinkki, jonka olen nähnyt, tuntuu koskevan amerikkalaista kulutus- ja alennusmyyntimeininkiä yleisesti: ”Älä osta mitään, mikä ei ole alennuksessa, ellet todella halua sitä. Sillä tuote tulee olemaan pian alennuksessa ja sitten petyt kun maksoit enemmän.” Meidän firmassamme saattaa joutua odottamaan jopa 6kk ennen tämän tapahtumista, mutta todellakin: mistään ei kannata maksaa täyttä hintaa näemmä, kun kohta sen löytää halvemmalla. Vai onko se ”täysi hinta” paisutettu, ja sitten kauppojen etukorttien tapaan sen saa normaalilla hinnalla alennusten aikaan? :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s