…ja suomalainen syömällä

Eilen sitten juhlittiin itsenäisyyspäivää: käveltiin kaupungilla, katsastettiin puisto, josssa illalla seurataan kaupungin ilotulitusspektaakkelia (paikallinen Ullanlinnanmäki). Parhaat katsomopaikat oli jo heti puoliltapäivin varattu telttatuolein, kylmälaukuin ja piknikviltein. Näppärimmät olivat rajanneet varaamansa alueen maahan köydellä. Syötiin hodarit ja jätskit ja jatkoimme matkaa pikkuihmisen vedellessä päiväuniaan rattaissa.

Kotosalla viimeistä päivää luonamme lomaileva isäni jatkoi taksvärkkiprojektiaan (huom. ihan itse itselleen määritellyt tämän tehtävän), eli rikkaruohojen nyppimistä. Pikku Apulainen ”auttoi” mielellään. Itse katselin touhua terassilta ja siemailin kuohujuomaa. Illalliseksi söimme taas vähän lisää, C:n grillaamia romanialaisia ”lihapullia”, jotka piti tällä kertaa itse tehdä, koska ainut kauppa joka niitä täällä maailman kolkassa myy, oli tiistaina kiinni kun yritimme oveen kolkutella (eikä jaksettu ajaa sitä reilua puolta tuntia uudestaan vain saadaksemme uudestaan ei-oota). Hyviä tuli, ja huh huh, riittävästi.

Lapsen nukahdettua jatkoimme päivän ohjelmaa seuraamalla patrioottisia tv-ohjelmia (seurasimme mm. jännittävää jatkokertomusta ”kuinka paljon voi ihmisen naamaa kiristää ennen kuin se menee rikki?” osilla ”Barry Manilow, 70″ ja ”Cher, 67″) ja ilotulituksia, ensin pääkaupungista, sitten New Yorkista ja viimeisenä nämä oman koti-Seattlen tulitukset. Viimeiset meinasivat vähän häiriintyä, kun kymmenen minuuttia ennen tulitusten alkua (ruudun alanurkassa vilkkui laskurikello) uutishelikopteri bongasi satamatulipalon ihan sen ilotulituspuiston läheisyydessä ja niistä palavista veneistä ja telineistä tuprusi sen verran muikeat mustat savupilvet, että kävi jo mielessä että näkyykö niitä raketteja lainkaan. Mutta tuuli oli armollinen ja ainakin telkkarissa näytti komealta. Ja palokunta sai lopulta ne palavat veneetkin sammumaan, joten loppu hyvin.

Onnea vaan, Amerikka! Täällä sitä edelleen ollaan. Jos vaikka söisi vähän vielä lisää…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s