Nipottaminen kannattaa aina

Myönnän, suhtaudun tekijänoikeuksiin ja kopiointiin vähän kaksijakoisesti. Toisaalta saan aina näppylöitä, jos joku vaikkapa laittaa ottamani kuvan Facebookiin kysymättä lupaa tai kun ihmisten blogeista varastetaan lasten kuvia (tästä syystä välttelen Pienhenkilön naaman näkymistä tässä blogissa). Mutta toki syyllistyn esim. musiikin kopiointiin kaverin CD:ltä. Eli missä menee raja?

Keväällä törmäsin Costcossa, tuolla pakkauskokojen ihmemaassa, lastenvaatteeseen, joka oli silmiinpistävä kopio Marimekon Unikko-kuosista. Lähetin yllytettynä nappaamani kuvan Marimekolle ja kerroin että missä näitä oli ja mihin hintaan, jos kuosikopio kiinnostaa (tämä oli siis ennen sitä koko Kristiina Isola -hässäkkää, muuten). Ja kiinnostihan heitä. Muutamaan tapahtumakäänteen jälkeen sain kiitokseksi ja vaivan palkaksi paketin tavaraa. Matkustusteknisistä syistä johtuen sain paketin käsiini vasta tällä viikolla, ja siellähän oli vaikka mitä:

Kaksi kassia, meikkipussi, saunavoiteita, sateenvarjo, lautasliinoja, vihkoja sekä kuosien vuosikirja ja pari muuta esitettä.

Kaksi kassia, meikkipussi, saunavoiteita, sateenvarjo, lautasliinoja, vihkoja sekä kuosien vuosikirja ja pari muuta esitettä.

Tarinan opetus? Tekijänoikeuksista kannattaa aina niuhottaa. Marimekko itsekin sen myöntänee. Niin ja sanotaan nyt sitten vielä, vaikka sen pitäisi toki olla sanomattakin selvää: Jos en ole toisin maininnut, kaikki tässä blogissa olevat kuvat ovat itse ottamiani ja niiden käyttäminen ilman minun lupaani on kiellettyä. 

4 thoughts on “Nipottaminen kannattaa aina

    • Joo, itse osasin odottaa jotain pientä, mutta en ihan kaikkea tuota :) Jurmo-kuosinen kangaskassi pääsi jo viikonloppuna rantakäyttöön!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s