Ihan tavallinen päivä

Nyt kun tätä kotiäitiyttä on (ainakin tällä erää) edessä enää reilu viikko, sain jonkinlaisen pakkomielteen dokumentoida tätä jotenkin. Halusin muistijäljen siitä miltä meidän arkipäivät näyttivät silloin kun oltiin M:n kanssa kotona. Minulta usein kysytään, että ”no kuinka te oikein saatte aikanne kulumaan?” No, esimerkiksi näin eilen:

DSCN8781

Pinnasängystä alkoi kuulua ”pii paa pii paa i-ha-haa, i-ha-haa, miu mau” klo 6.49. Rallatus hiljeni vielä hetkeksi ja torkahdin uudestaan. Aamu alkoi virallisesti klo 7.28. Puuro tulille.

DSCN8782

Yön aikana keittiöön oli ilmestynyt uusi kulkueste. Sitä piti tutkia heti aamulla sekä ulkoa että sisältä. (Tai siis isä ja äiti olivat viettäneet edellisiltana 2,5 tuntia sen kokoamiseen. Mutta hieno on)

DSCN8784

Puuroa ja ”mai mai”

DSCN8785

Äidin aamu alkaa tällä

DSCN8787

Ja sitten vähän kirjallisuutta

DSCN8789

Aamulla lelut ovat vielä hyvässä järjestyksessä (kehtaa kuvata)

DSCN8792

Jossain näillä main tulee vaippaan kakkosylläri, joten aamupesun ja vaatteidenvaihdon jälkeen äiti saa syödä aamupalansa loppuun (ja lukea vähän blogeja).  Jossain puuron, kakan ja legojen välimaastossa mies herää, käy suihkussa ja lähtee töihin.

DSCN8793

Legoista syntyy nykyään jo hienoja rakennelmia (*ylpeä äiti*)

DSCN8794

Sängyn petaaminen on nykyisin hiukan haastavaa, kun sängyllä on usein n. 10-kiloinen möykky

DSCN8801

Klo 9.13 Pyykit.

DSCN8802

Palapelejä

DSCN8822

klo 9.55 Molemmilla alkaa mennä hermo. Ulos.

DSCN8826

Kiik-kuu, kiik-kuu

DSCN8866

klo 10.49 Lounaan valmistus. Kanapullia.

DSCN8869

No ei se kaikkea syönyt. Tänään oli peruna- ja tomaattipäivä.

DSCN8872

Tiskit koneeseen, kone käyntiin.

DSCN8878

klo 11.17. Lounas syöty, Kirjoja.

DSCN8879

Klo 11.44. Lapsi sängyssä. Rallattelu loppuu tänään lyhyeen. Aikainen herätys verottaa ja tasainen tuhina alkaa. Äiti nostaa jalat ylös.

DSCN8881

Päiväunipuuhaa: Alakerran ”äidin työhuoneen” raivausta ja siivousta. ”Kuka muka vielä laittaa hyllypapereita?” No esimerkiksi minä, koska olin sattumoisin ostanut ikeasta tuota retro-paperia ja se nyt vaa sopi tähän 60-lukulaiseen pöytäkompleksiin. (Plus että ne laatikot oli aika tähmäiset ilman paperia)

DSCN8883

Päivän toinen lasti.

DSCN8886

Etenee, etenee. Kylläpä se nukkuu tänään hyvin. Hampaita tulossa, yöunet vaihdetaan päiväuniin.

DSCN8890

Klo 14:51 Pinnasängyssä on tapahtunut herääminen.

DSCN8894

Välipalaa. Banaania, leipää ja ”mai”

DSCN8897

…äidille munakoisoleivät ja vettä.

DSCN8902

Rautakaupassa. Pellavaöljyä keittiösaarekkeen tasoa varten.

DSCN8904

Ruokakaupan kautta kotiin. Aika mennä laittamaan päiväruokaa.

DSCN8907

klo 16.41 Kotona (toi auton kello muuten edistää).

DSCN8909

Postit

DSCN8910

Eteiskaaos.

DSCN8911

Posti toi uusia päiväkotivermeitä!

DSCN8912

…ja äidille herkuteltavaa.

DSCN8913

Okei, ei mitään ruokablogiruokaa, mutta lapsi söi (viime aikoina ei mikään itsestäänselvyys). Päivän vihannespuoli on näemmä vähän ykstoikkoinen…

DSCN8915

Klo 17.58 Mies tulee kotiin ja lähtee lapsen kanssa puistoon. Äiti saa hetken omaa aikaa… siivoamiseen.

DSCN8917

Puhtaat lakanat pinnasänkyyn! Kaverit odottaa jo nukkujaa.

DSCN8918

Klo 19.18 Lainatakseni ystäväni Jussin sanoja: ”Lattia on niin puhdas että siltä voisi vaikka syödä”

DSCN8920

Perheen loput jäsenet palaavat puistosta kotiin. Pihahommia (=äiti nyppii kuivuneita kukkia, tytär täysin terveitä, kukkivia)

DSCN8921

Iltapala. Leipää, omenaa ja paljon ”mai”

DSCN8925

klo 20.09 Lapsi nukkuu. Projekti ”pöytätason öljyäminen” alkakoon.

DSCN8926

Klo 20:36 Vanhempien päivällinen. Tomaatti-avokado-fetajuusto-oliivi-persilja -röraa. (Huomatkaa mies-kattaus: leivät suoraan pöydällä eikä ainakaan mitään tabletteja tai servettejä :)

DSCN8927

Klo 21.16 Päivän aikana otetut 152 kuvaa on purettu koneelle. Nyt lasillinen hermolepoa ja sohvannurkkaan, kainaloon.

Mitä tästä opin? No ainakin sen, että minusta ei olisi Instagrammaajaksi. Aivan hirveän työlästä joka tilanteessa ensin kaivaa kamera ”hei, mun pitää ottaa tästä ruuasta kuva, ennenkuin syön!”. Mutta tätä tämä on, meidän arki.

9 thoughts on “Ihan tavallinen päivä

 1. Tämä oli todella hauska kirjoitus ihan perusarjesta. Kiitos kurkkauksesta teidänkin päivään :)

  Olen ostamassa uutta, parempaa kameraa, koska tajusin: otan kuvia usein vain erikoistapahtumista, mutta juuri tällainen arjen kuvaaminen jää vähälle. Ja sitten on siitä olemassa vain sumuisia kännykkäkuvia, kun ei muuta kameraa nyt ole. Nyt esimerkiksi harmittaa, kun otin niin vähän kuvia siitä meidän vanhasta, pikkupikkuasunnosta kun siellä vielä asuimme. Ei minustakaan instagrammaajaksi olisi, mutta saahan ne kuvat sitten purettua joskus sieltä kamerasta.

  • Mekin hankittiin tollainen pokkarikamera kun huomattiin, että isoa kameraa ei tule usein otettua mukaan ja kännykkäkuvat on suttua. Odotan arkikuvauspostausta sieltä suunnasta!

 2. Tosi kiva postaus, kiitos! (Ja kivoja on olleet aiemmatkin, vaikken olekaan saanut kommentoitua.) Taidanpa itsekin jossain vaiheessa toteuttaa tämän, aina välillä ollut mielessä mutta sitten vain jäänyt.

  • Jotkut blogit on aina täynnä kuvia ja mä en ymmärrä miten ne ehtii/viitsii! :) Olisi mielenkiintoista nähdä kuvia teidänkin arkipäivästä!

 3. Ihana päivä. :) Meillä on hyvin samantyyppistä ollut paitsi että musta ei riittäisi virtaa noihin hyllypapereihin ja I inhoaa imurointia yli kaiken:) Mies tulee kotiin 18 paikkeella jolloin mun pitää saada ruoka pöytään puolentunnin sisään tai pieni hermostuu. :) Nykyisin unikin tulee myöhemmin ja äiti nukahtaa usein viereen. Se siitä omasta ajasta ;)

  • Samasta syystä meilläkin imuroidaan yleensä niin, että Pienhenkilö on toisen kanssa muualla. Tai no, täällä ei syy ole niinkään pelko tai inho vaan se, että lapsi tajuaa että imuroidessa en pysty valvomaan sen touhuja yhtä tarkasti, joten se tekee kaikki tihutyöt imurin töpselin kiskomisesta lähtien. Helpommalla pääsee kun yksin siivoaa :)

 4. Voi kun oli mukava ja mahtava postaus. Kiva katsella kuvia arjesta! Pedro-pesukarhun näkeminen petissä lämmitti sydäntä suunnattomasti. Kiitos!
  Jee!

  • Siitä tuli kuule kaikkein rakkain. Uni ei ilman Pedroa tule ja muutenkin jännittävissä paikoissa, esim. lentokoneessa se on tiukasti rutistuksessa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s