Puutarhaunelmia

Kun keväällä ostettiin tätä taloa ja lopulta muutettiin toukokuussa, olin tyytyväinen, kun talon myyjä oli hoitanut talon seinustan perennapenkin hyvännäköiseen kuntoon. Oli uudennäköiset istutukset, haketta päällä, jopa kivannäköisiä pensastaimia. No nyt muutaman kuukauden jälkeen karu totuus alkaa paljastua. Istutukset tehneellä henkilöllä on viherpeukalo jopa enemmän keskellä kämmentä kuin itselläni: maata ei ole käännetty (löytyy valtavia kivenmurikoita, vanhaa juuristoa yms), taimet on lyöty suoraan purkista täysin pintamultaan ilman että edes taimen multapaakkua olisi vähän rikottu pohjasta. Ja istutuksen jälkeen niitä ei todennäköisesti ole kasteltu kertaakaan.

Tulos on siis se, että nyt loppukesästä meillä on täysin kuivunut ja kuollut perennapenkki, josta olemme nostelleet kuolleita taimia ylös varmaan 200 dollarin arvosta. Muutama hassu kasvi on ollut tarpeeksi vahva, että on päässyt kasvun makuun, muut eivät ole lähteneet juurtumaan lainkaan ja kuivahtaneet siis niille sijoilleen. Ja totta kai nyt kuivuvatkin, jos a) niille ei anneta istutuksen jälkeen vettä ja b) ne istutetaan huonoon maahan, ilman tuoretta multaa päällä ja katetaan vaan hakkeella.

Nyt meillä on siis syysprojekti nimeltä tyhjä perennapenkki. Itse haluaisin siihen pelkän ikivihreän lisäksi myös kukkivaa tavaraa, niin että keväästä syksyyn (ja täällä jopa läpi talven) joku olisi kukassa koko ajan. Vinkkejä, ideoita? Kukkapenkinsuunnittelukilpailu? Tänään aamulla vietin reippaan pikkuapulaiseni kanssa reilun tunnin kiskoen rikkaruohoja ja kuolleita kasveja irti penkistä. Ja muutama hengissäpysynytkin kasvi sai luvan lähteä – ulko-ovea reunustaneet suuret ”viidakot” häiritsivät eloa joten käytin periaatetta ”kaikki mikä kasvaa väärässä paikassa, on rikkaruohoa”. Nyt olisi vihrepeukaloille tabula rasaa tarjolla.

DSCN8928

DSCN8931

DSCN8932

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s