Syksytön syksy

Kyllä täällä vielä elossa ollaan. Päiväkotielämän alkuviikot, täyspäiväinen työnhaku ja itsensä mainostaminen vaan ovat vieneet blogaajasta kaikki liikenevät mehut iltaisin. Juuri ja juuri olen jaksanut pyykit viikata päivällisen jälkeen.

Ei mutta olenhan minä lukenut kirjoja! Pitkästä pitkästä aikaa on ollut sellainen olo iltaisin, että jätänpä tuon tyhjänpäiväisen telkkarituuban katsomatta, ja luenpa vähän noita kirjoja, joita Suomesta mukana raahasin. Virkistävää.

Päiväkotilainen on nyt virallisesti iloinen päiväkotityttö. Alkupäivät oli vähän raastavia, kun aamun viemistilanne ja iltapäivän hakutilanne meni itkiessä, mutta nykyään on jo aivan uusi ääni kellossa. Kun aamulla mainitsen päiväkotiin lähtemisen, lapsi kipittää innoissaan eteistä kohti ja hokee ”kengät kengät”. Lisäksi päiväkodista puhuminen nostaa esiin sanoja ”kivaa”, ”täti!”, ”poika”, ”tyttö” ja ”mennään”. Ja sinne päästessä neiti istahtaa muiden viereen aamiaispöytään, vilkuttaa ja jää paikoilleen. Itkemättä, uikuttamatta ”kotiin kotiin”, niinkuin aluksi.

Viikonloppu oli täällä pidennetty, kun maanantai oli vapaapäivä, Labor Day. Kesän päättymisjuhlaa juhlistetaan perinteisesti grillailemalla, telttaretkeilemällä ja tekemällä muitakin kesäasioita viime hetkillä ennen kuin koulut ja syysarki taas alkaa. Koulut alkavat siis tällä viikolla, Facebook on täynnä ensimmäisen koulupäivän poseerauskuvia ulko-ovien edessä. (Niin no jos ei oteta huomioon tätä tämän päivän toista pääuutista)

Me emme tällä kertaa matkustaneet minnekään pidemmälle, vaan pysyttelimme ihan rennosti kotioloissa. Tai ainakin lähialueella. Lauantaina käytiin taas etsimässä uusi hiekkaranta, josta löytyi kaikkea jännittävää: kiviä, simpukankuoria,  merilevää. Ja läträsihän se tietysti taas vedessäkin, vaikkei nyt aivan mikään biitsilämmin ollutkaan, varsinkaan merivesi. Sunnuntaina aamupäivällä käytiin lähes viikottaiseksi perinteeksi muodostuneella eläintarhakierroksella. Kirahvivauva oli kasvanut paljon ja seisoi jo paljon tukevammin kuin viime kerralla. Saukkovauvoja ei nähty vieläkään uimassa :(

No kyllä me grillattiinkin! Lauantai-iltana omaan grilliin pääsi ystävän kasvattama kana (sen luomumpaa ja vapaampaa – ja maukkaampaa – on vaikea löytää). Sunnuntaina mentiin entisten naapureiden luo kylään ja söimme kaikki kolme itsemme sellaiseen ähkyyn, että lapsikaan ei malttanut nukahtaa edes autoon, vaikka ajelimme puolisen tuntia kotiin reilusti normaalin nukkumaanmenoajan jälkeen ja valmistelimme lapsen unikuntoon jo kyläpaikassa. Muuten, ensimmäistä kertaa myös itsetekemäni suomalaishenkinen perunasalaatti teki amerikkalaisille kauppansa! Pyysivät jopa reseptiä, mutta milläs sellaisen kirjoitat, kun se on äidiltä opittu, että perunoita, omenoita ja suolakurkkuja laitetaan sillain sopivassa suhteessa, kapriksia niin että niitä on tarpeeksi mutta ei liikaa ja kastikkeesta en edes aloita :)

Eilen meni puoli päivää siivotessa (tai siis minä siivosin taloa, lapsi ja isä huitelivat puistoissa ja kahvilassa ja ties missä) ja toinen puoli vieraita emännöiden. Aikamoisen hulinan saavat kolmekin pientä tyttöä aikaan, sanonpahan vaan. Säät ovat sentään suosineet niiiiiin, että edelleenkin on iltaisin yli 25 astetta lämmintä ja sisällä ei tarvitse paljoa aikaa viettää. Riippumatto, minikokoinen ulkoharja ja harava riittävät näemmä vielä tuollaisten alle 4-vuotiaiden ulkoviihdykkeeksi. Kyllähän me hiekkalaattikkoakin ollaan suunniteltu, mutta voipi olla ettei jakseta ryhtyä urakkaan. Tässä on leikkipuistoja niin lähellä.

Ei täällä vielä oikein syksyltä tunnu, vaikka viime yönä ukkostikin ihan kunnolla ja tänään tuli vettä kuin saavista. Sukaton ja sortsillinen kausi kuitenkin jatkuu edelleen vielä määrittelemättömän ajan. Juu juu, tekee tietysti taas mieli ostaa uusi koulureppu ja hajukumeja ja vihkoja, mutta muuten ei oikein vielä tunnu syksyltä. Ei vaikka jotkut ovatkin jo kalenterista katsoneet että syksy se on ja kulkevat tuolla tweed-bleisereissä ja nahkasaappaissa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s