Reikiä nolla!

Tänään kävimme lapsen kanssa ensimmäistä kertaa hammaslääkärillä. Juu juu tiedän tiedän, olisi pitänyt mennä heti kun hampaita alkaa tulla (eli yli vuosi sitten), mutta kun ja mutta kun. Sainpahan nyt sitten viimein asian hoidettua ja hyvinhän se meni. Tai no siis tietysti asiakas itse huusi kuin syötävä koko tarkastuksen ajan, mutta rauhoittui heti, kun lääkäri otti sormensa pois. Kaikki oli kunnossa ja lääkäri oli vaikuttunut, kun kerroin lapsen syövän xylitol-pastilleja aterioiden jälkeen. Xylitol-hammastahnat ovat vasta rantautumassa tänne maailman kolkkaan asti ja lääkäri kertoi jo jopa harkinneensa xylitol-tuotteiden hankkimista vastaanotolleen.

Muuten hammaslääkärikokemus ei eronnut paljolti omastani aikuistenlääkärillä. Odotushuoneessa oli enemmän leluja kuin naistenlehtiä ja potilas istui moottorituolin sijaan puoliksi äitinsä ja puoliksi lääkärin sylissä. Ja minä en ole koskaan vielä saanut hammaslääkäriltä tarroja tai halinalle-värityskuvia.

Hammaslääkärit, kuten kaikki muutkin lääkärikäynnit täällä, hoituvat yksityisvastaanotoilla. Lääkäri valitaan vakuutusyhtiön listalta tai jos vakuutus hyväksyy lähes kaikki peruslääkärit (kuten meidän tapauksessa), täytyy luottaa hra Internetiin ja arvosteluihin. Ja hyvin taisi tälläkin kertaa käydä tässä ruletissa. Aikaisemminhan olen onnistunut erinomaisesti mm. synnytyslääkärin ja lastenlääkärin sokkovalinnassa.

Koska kyseessä oli siis vain yhden lapsiin erikoistuneen hammaslääkärin vastaanotto, oli paikalla aamuyhdeksältä ihanan rauhallista (olimme yhden kouluikäisiä lapsiaan odottelevan äidin lisäksi ainoat asiakkaat) eikä omasta lapsuudestani tuttua pelottavankolkkoa kliinistä ilmapiiriä ollut lainkaan. Minä täyttelin lomakepinoa ja lapsi viihtyi palapelien kanssa sen ajan. Sitten hoitaja pian jo tulikin ja vei meidät lääkärin luo.

p.s. Jos olisin Hyvä Äiti ja Bloggaaja, tässä kohtaa olisi toki kuvia hammaslääkärireissulta, mutta koska olen vain keskinkertainen, kuvia ei ole :)

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s