Tekniikan maailma testaa: uusi työpaikka

Kaksi työpäivää takana. On aika pikatestin tulosten.

Kiitämme:

+ lyhyt työmatka. Tämän maan mittapuulla mittaamattoman arvokas yksityiskohta. Olen töissä kävellen n. 10 minuutissa, autolla (pysäköinteineen) n. kahdeksassa. Eilen lähdin työpaikalta klo 16.28, hain M:n päiväkodista, juttelin hetken hoitajien kanssa ja me oltiin kotona klo 16:44. Ihan parasta.

+ ihmiset. Kukaan ei kiukuttele kovaäänisesti keskellä käytävää, koska ei saa jostain syystä kenkää pois jalastaan. Eikä täällä astu vahingossa legopalikoihin (tai hmm, tämä voisi kyllä olla mahdollista. Olen nähnyt työpöydillä legoja. Note to Self: lue Mikro-orjat uudelleen ja hämmenny syvästi.)

+ lounastunti. Saa syödä (halutessaan lämpimän) ruuan, alusta loppuun, rauhallisesti, samalla aikuisten ihmisten kanssa niitä näitä jutellen. Ei tarvi nousta pöydästä täyttääkseen kenenkään maitomukia, noukkimaan haarukkaa lattialta, pesemään kakkapyllyä tai leikatakseen lisää kurkunviipaleita, koska tänään ei mikään muu maistu. Plus joku muu on jo valmistanut sen lounaan ja itse vaan marssin paikalle silloin kun on nälkä! Mahtava systeemi.

+ koska aamuista on jo kahden päivän rautaisella kokemuksella muodostunut kiireinen, tiukkaan aikataulutettu operaatio, auttaa kuviota huomattavasti se, että työpaikka tarjoaa ilmaista aamupalaa. Voi siis kotona syömisen sijaan käyttää senkin ajan esim. hiusten harjaamiseen ja peilistä itseään vilkaisemiseen. Jugurttia, mysliä, hedelmiä ja bageleitä on vapaasti tarjolla.

 

Moitimme:

– Terveellisten aamu/välipalavaihtoehtojen lisäksi tarjolla on vapaastisyötäväksi myös makeita leivonnaisia, keksejä, sipsejä ja limppareita. Nämä saattavat käydä kiirepäivinä turmioksi. Pitäisköhän ottaa vertailevat ennen/jälkeen –valokuvat nyt ja jouluna?

– Ei päiväuniaikaa. Olen etsinyt, mutta missään toimiston nurkassa ei ole seinästä aukeavia kerrossänkyjä tai telttapatjoja. Siis pitäiskö ihan kahdeksasta neljään pysyä skarppina?

– Isossa firmassa on ison firman koneisto. Pyörät pyörähtelevät kankeasti. Kahdessa päivässä en ole vielä saanut käyttööni tietokonetta tahi työpistettä. No, palkka maksetaan tältäkin ajalta.

– Lähimmät kollegani istuvat Kaliforniassa. Ympärilläni on toki ihmisiä, mutta he työskentelevät aivan eri projekteissa kuin minä. Näin umpimetsästä kun ihminen heitetään työelämään ja uuteen työpaikkaan, tällainen etäsatelliittina olo saattaa aiheuttaa lievän alkujärkytyksen ja vapinaa. Ja satunnaisia lentomatkoja etelään.

– Ja sitten se isoin miinus: Töissä ei kukaan tule tasaisin väliajoin kiipeämään syliin, halaamaan ja pyytämään että luitaan Tiitiäisen Satupuuta.

6 thoughts on “Tekniikan maailma testaa: uusi työpaikka

  1. Tulin tännekin onnittelemaan: onneksi olkoon, kuulostaa todella hyvältä diililtä kaikenkaikkiaan. Ja ihana lyhyt työmatkakin!
    Kannattaa tosiaan ottaa se vertaileva kuva: meidän firmassa vitsaillaan ”freshman 15” -paunoista, jotka jokainen melkein väistämättä lihoo aloittaessaan juuri noista mainitsemistasi syistä. Itselleni kilahti juuri tuo lukema; nyt tiputtanut niistä 14. Onneksi meillä on myös sitten ilmainen sali, joogaa ja nyt personal trainer, niin voi käydä pahimmat leivosläskit – tai vähintään omantunnontuskat – hikoilemassa pois. ;)

  2. Mitä, eikö teillä ole Wellness-huoneita? :) Meillä on pari sellaista ja luulin ensin että ovat hierontaan tms. tarkoitettu, kunnes sitten hommasin fillarin ja rupesin kyselemään suihkujen perään, niin näyttivät jotta rouva menee rohkeasti peremmälle vaan ja laittaa oven säppiin. Wellness-huonessa siis pukeutumis/lepotila sänkyineen, sekä suihku että vessa. Vielä kun ehtisi jossain välissä ne päiväunetkin ottamaan..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s