Kuntoilusta ja sen ympäriltä

Muutto- ja työpaikkateknisistä syistä vaihdoimme hiljattain kuntosalitarjoajaamme. Edellinen kuntosaliesittely on lähes neljän vuoden takaa. On siis aika jälleen astua amerikkalaisen liikuntakeskuksen ovista sisään.

Tämä uusi liikuntakeskus ei ole ihan sitä mihin tällainen tavallinen kuolevainen on aikaisemmin tottunut. Ns. normaalisettihän on se, että on yksi iso kuntosalihalli, pari huonetta jumppatunneille, alue venyttelyä varten, pukukopit, suihkut, saunat ja mahdollisesti uima-allas. Nyt seuraa vähän muuta…

Liikuntakeskukseen tullaan autolla. No, siinä nyt ei sikäli ole mitään uutta tai eriyistä, autollahan täällä ajetaan kaikkialle muuallekin. Se kylläkin on aavistuksen erityisempää, että kiireen (tai äkillisen laiskuuden) yllättäessä auton voi kurvata suoraan etuovelle ja jättää parkkipojan pysäköitäväksi. Jos on vähän enemmän aikaa (tai viitseliäisyyttä), voi jatkaa varsinaiselle parkkipaikalle kiertelemään ja jonottamaan sitä ovea lähinnä olevaa paikkaa.

Keskus on iso ja isossa keskusessa on ison keskuksen palvelut. Aulan kahvila tarjoaa luonnollisesti sokerileivonnaiset ja litran maitokahvit, jotta liikunnan aiheuttamat haitat saadaan nopeasti nollattua. Vaatekaupassa voi hoitaa illan bilemekko-ostokset samalla kun hoitaa unohtuneiden vaihtosukkien tai tennispallojen korvaamisen. Pyyhettä ei onneksi tarvitse kotoa muistaa, sillä respantiskiltä saa käyttöön viikattuja pyyhkeitä juuri niin monta kuin tunnut tarvitsevan.

Seuraavaksi astutaan pukuhuoneeseen. Jos seurueessa on alle 8-vuotiaita, mennään joko miesten tai naisten perhepukuhuoneeseen, joissa on vaatelokeroiden ja suihkujen lisäksi myös hyvät hoitopöydät vaipanvaihtoa varten ja monta hiustenkuivaajaa, niin ettei jonottaa tarvi koskaan, vaikka lasten uimakoulu olisikin vasta juuri päättynyt ja ympärillä pyörisi parikymmentä märkähiuksista prinsessaa. Yleistunnelma on kuin perinteisessä uimahallin pukuhuoneessa, varsin maanläheinen ja äänekäs.

Yläkerrassa sen sijaan sijaitsee naisten pukuhuonetilat. Normaalien lokerikkojen ja suihkutilojen lisäksi on mm. rentoutumiseen tarkoitettu lounge-tila sohvineen ja nojatuoleineen. Jos nälkä yllättää, yläkerran ravintola toimittaa huonepalvelun tyylisesti pukuhuonetiloihin huikopalaa. Soita vaan tähän numeroon, kiitos.

Naisten pukuhuoneesta on myös käynti spa-palveluihin, eli hierontaan, manikyyriin ja sen sellaiseen (jotka toki pitää varata etukäteen). Hiustenkuivaajarivistön vieressä on lappu, että jos näyttää siltä, että tarvitset äkillistä apua hiustesi kanssa, alakerran kampaamosta löytyy aikoja, soita vaan tähän numeroon, kiitos.

Sauna, höyrysauna ja poreamme sijaitsevat kylpylämäisesti sisustetulla alueella, jossa on myös toki rottinkisohvia ja lepotuoleja rentoutumiseen. Kaikesta tästä tuli ensimmäisellä käynnillä mieleen, että kuinka kauan täällä oikein tavallinen kävijä viettää aikaa? Mun arkipäivän aikataulussa urheiluun kerralla käytettävä aika on osapuilleen puolisentoista tuntia ja siinä ajassa ei kyllä jumpan/salitreenin, venyttelyjen, nopean saunan, suihkun ja hiustenkuivauksen jälkeen paljon ehdi lepolasseilla rojottaa.

No mutta, mennäänpä sitten urheilemaan. Kaikkea toki löytyy, neljästä uima-altaasta, sisäjalkapallo/koripallokentästä, tenniskeskuksesta ja squash-huoneista lähtien. Lajivalikoimaa enemmän yllätyin kuitenkin itse kuntosalipuolella. Eihän ole mikään ihme, että tämänkokoisessa keskuksessa tarjotaan jos jonkinlaista aikuiskaratea ja hot joogaa. Yllätys kuitenkin oli, että sieltä mistä luulin löytäväni suurimman osan asiakkaista, eli kuntosalilta, fitness center, löysinkin lähinnä 2 hallia täynnä crosstrainereita ja juoksumattoja, telkkaririvistön edessä luonnollisesti. Okei, oli siinä niiden juoksumattojen takana muutama peruslaite (mutta ei vaikkapa ylätaljaa), mutta herranjumala niitä crosstrainereita oli varmaan 200! Onko ne muka koskaan täynnä?!

Jos haluaa oikeasti treenata, pitää löytää merkitsemätön portaikko ja tajuta mennä alakertaan, josta vapaat painot löytyvät. Jos kyseistä portaikkoa ei ensimmäisellä kerralla sattunut löytämään (ei sillä että näin olisi koskaan oikeasti käynyt), voi astella naisten omaan kuntoiluhuoneeseen, jos sattuu onnekkaasti nainen olemaan. Sinne siis. Ja mitä ensimmäisenä näkyy? No lisää niitä crosstrainereita ja juoksumattoja! Täällä ei hiki haise, muusiikki on lempeämpää kuin ”sekapuolella” ja esim. levytankoa ei ole lainkaan. No mitäs me tytöt muuta tarvittaisikaan kuin pari reisien lähentäjä/loitontaja-laitetta ja juoksumaton, jossa voi siinä kävellessä (!) kaiteista kiinni pitämällä keskittyä samalla vaikkapa kirjan lukemiseen tai elokuvan katselemiseen kännykän näytöltä. Olin ainut, joka tässä huoneessa hikoili tai puuskutti. Olin ainut, joka tuntui tekevän jotain muuta kuin viettävän huoneessa ylimääräistä aikaansa.

Tällaisesta ”paremman väen” keskuksesta ei toki poistutakaan aivan samaan tapaan kuin aikaisemmin käymiltäni saleilta. Siinä missä edelliselle salille suurin osa asiakkaista saapui suoraan treenivaatteissa pelkkä lompakko ja autonavain käsissään, ja poistuivat suoraan jumpan jälkeen autolla kotiin suihkuun (tai no eihän täällä aina hikisenä suihkussa käydä, esim. koululiikuntatuntien jälkeen kukaan ei kuulemma käy suihkussa), poistutaan tästä liikuntakeskuksesta täydessä tällingissä, hiukset föönattuina, meikki ojossa ja korkkarit jalassa, eikä suinkaan lörttöverkkareissa tukka märkänä ponnarilla ja posket vielä punaisina. Ei sillä että olisin…

Jos kuitenkin kaikkien liikuntayritysten jälkeen näkymä peilissä ei vieläkään miellytä, voi ottaa seinän julisteesta ylös seuraavan puhelinnumeron: tohtori kauneusleikkaaja toimii kätevästi samoissa kuntokeskuksen tiloissa.

4 thoughts on “Kuntoilusta ja sen ympäriltä

  1. Haha, mahtava paikka. Tuollaisella olisi mielenkiintoista vierailla – en tosin sulautuisi joukkoon ja joku saattaisi tulla vaikka huomauttamaan epäasiallisesta käytöksestä, sillä minulla on paha tapa hikoilla pääni kautta liikuntasuoritusten aikana. Onko se members only vai saako siellä tutustua rauhassa ennen liittymispäätöksen tekemistä?

    • Members only, mutta olisi sinne vierailuviikon saanut. Meillä kun työnantaja subventoi, niin perhejäsenyys oli järkevin vaihtoehto (koska isän ja tyttären uintiharrastus tapahtuu täällä). Siksi jatkan joukkoonkuulumattomuuttani ja hikoilen. Ja lähden kotiin meikkaamatta! Whaaat?!

    • No sehän se olikin! Lapset hoitohuoneeseen (löytyy toki) ja itse kylpylätuoleille makoilemaan ja manikyyriin. Nerokasta! …Ai mikä urheilu? :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s