Näkyy oranssia

Näin perheellisenä sitä pikku hiljaa tutustuu asioihin, joihin ei oikein lapsettomana ole asiaa. Ei silläkö, että jotenkin olisi ollut aikaisemmin kiellettyä, mutta ensinnäkään ei silloin tullut lähdettyä paikkoihin lauantaiaamuna ennen yhdeksää. Tai sitten toiminta on enemmän kohdistettu perheen pienempiin.

Niinkuin nyt esimerkiksi tämä kurpitsapeltoperinne. Täällähän syksyn tullen aikakauslehdet ja reseptit eivät täyty niinkään puolukoista, sienistä ja riistasta, kuten Suomessa, vaan kurpitsasta. Kaikissa mahdollisissa muodoissaan. Keitoissa, piirakoissa, makuna kahvissa ja koristeena kuistilla. Voisi jopa sanoa, että täällä on nyt parhaimmillaan jokasyksyinen kurpitsamania. Ja mikäs siinä, hieno kasvishan tuo on. Paahdetusta kurpitsasta tehty sosekeitto on kuin tehty näihin sumuisiin lokakuun keleihin. Ja syyskoristeena nuo ovat lähes ainoita, joita kotiini/ovelleni kelpuutan. Ja nythän ei sitten puhuta pelkästään siitä oranssista peruskurpitsasta, vaan niitä on niin tuhatta eri laatua ja näköä ja kokoa.

IMG_9430

Niin niistä pelloista. Vähän niinkuin mansikanpoiminta Suomessa kesällä, on juuri sen oikean kurpitsan poimimisen ympärille rakennettu kokonainen kulttuuri. Maatilat mainostavat ”U-pick” (eli ”sinä itse poimit”) kurpitsapeltojaan mm. eläimillä tai maissipeltoon tai heinäpaaleista rakennetuilla labyrinteillä. Tilalla voi siis helposti viettää koko päivän, tai ainakin puolikkaan. Ja lapsista kurpitsojen keskellä otetut valokuvat ovat joka albumin klassikoita. Me päätimme tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaivertaa Halloween-kurpitsan ovelle ja vierailla ensimmäistä kertaa oikein kurpitsatilalla. Ja voi että kun oli kivaa! Oltiin paikalla heti aamusumussa, mutta se ei menoa haitannut. Kottikärryihin nosteltiin sekä isoja että ihan minejä (tämä oli Pienhenkilön lempipuuhaa), sekä syötäväksi että vain koristeeksi tarkoitettuja. Ja sitten puntarin kautta lasti autoon. Kerrassaan mahtava syysperinne, tästä tykkään!

IMG_9433 IMG_9450IMG_9474

Ja siellä oli vasikoita! Ihan vauvoja! Muuuuu!

IMG_9508

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s