Avain onneen

Olen löytänyt Hyvän Elämän salaisuuden. Se ei ole terveellinen ruokavalio tai säännöllinen urheilu. Sanokoot mitä sanovat, mutta kyllä salaisuus on hyvä lapsenvahti.

Sunnuntaina käytimme ensimmäistä kertaa maksettua lastenhoitoapua. Äidin piti päästä verestämään teiniaikojen musiikkimuistoja, mutta koska konsertit järjestetään pienhenkilöiden nukkumaanmenoaikojen ulkopuolella, oli löydettävä jokin hoitoratkaisu. Isovanhemmat asuvat hieman epämukavan pitkän matkan päässä, joten ratkaisu löytyi onneksi tutun perheen 15-vuotiaasta. Luotin kyllä, että kaikki menee hyvin, mutta että näin hyvin, se tuli lievänä yllätyksenä.

Tyttö tuli seitsemän jälkeen, juuri sopivasti iltatoimien keskelle. Alkuperäinen suunnitelma oli, että me laitettaisiin M itse unille ja lähdettäisiin vasta sitten, mutta tämä hoitajatyttö heti ilmoitti, että kyllä hän voi laittaa M:n sänkyyn, lähtekää pois vaan. No sitten me lähdettiin, sinne ne jäi iltapalapöytään. Kotiin tultiin kolmen tunnin päästä. Sen lisäksi että M oli nukkunut kahdeksasta lähtien (iltapalan jälkeen olivat leikkineet vähän keittiöleikkejä, lukeneet pari kirjaa ja harjanneet hampaat (!) ennen sänkyynmenoa), oli meidän keittiö siivottu, likaiset astiat laitettu altaasta koneeseen ja kone päälle. Kaikki lelut oli luonnollisesti korjattu laatikoihin ja kirjat olivat siististi hyllyssä (joo eivät aina ihan hirveän siististi ole).

Kun C lähti viemään vahtia kotiinsa, huomasin vielä yhden (ehkä parhaimman) plussan: vahtia varten varattuja sipsejä oli vielä jäljellä! :)

3 thoughts on “Avain onneen

  1. Hienoa! Hyvä lapsenvahti on kullan arvoinen :)
    Mun esimiehen teinityttö on toiminut lapsenvahtina ja aateltiin kanssa joskus tarvittaessa hyödyntää tätä yhteyttä.

  2. Lapset on vieraskoreita :) Muistan kun meidän vanhimmaista sai (jotain vuoden vanhana) nukuttaa helposti tunnin ajan, ja hiukan jänskätti kun ekan kerran oli lapsenvahti talossa. Juniori oli todennut ”hyvää yötä”, kääntänyt kylkeä ja alkanut nukkua :-)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s