Joulukuu yllätti bloggaajan

No niinhän siinä sitten kävi, että hyvistä suunnitelmista huolimatta joulukalenteria ei olekaan valmiiksi kirjoitettu ja ajastettu koko joulukuulle, niin kuin Hyvällä Bloggaajalla oli aikomuksena. Mutta älkää peljätkö, joulukalenteri aukeaa silti tänään! Itse olemme tällä hetkellä shoppailuhulluusviikonloppua paossa Kanadassa, mutta toimii se internetti täällä naapurimaassakin, uskokaa tai älkää.

Tämän vuoden joulukalenterin aihetta miettiessäni päätin, että nyt kirjoitetaan niin omakohtaisista kokemuksista ja tarkistettua faktaa, ettei kenenkään tarvitse pahoittaa mieltään näin joulun alla. Peace and love! Tänä vuonna mennään joulukalenterin matkassa Hollywoodiin. Tai tarkemmin 80- ja 90-lukujen tv-sarjojen ja elokuvien maailmaan. Päätin listata asioita, joita leffojen pohjalta kummastelin tai joihin olin kiinnittänyt huomiota ennen Amerikkaan muuttamista ja joiden oikea laita on sittemmin selvinnyt. Tähän innoittivat myös ne aina-yhtä-mielenkiintoiset punaiset mukit, joka on edelleen hakusanana se, jonka perässä blogiin tulee eniten lukijoita. Jännittää, riittääkö aiheita 24 päivälle, pitäkää peukkuja!

1. Luukku: Pelkällä haarukalla syöminen

Oletteko koskaan ihmetelleet, miksi ne elokuvissa ravintolassa istuessaan tuntuu vain sörkkivän sitä ruokaansa haarukalla, eikä syövän kunnolla? No täällä on tyypillistä, että (aikuisetkin) leikkaavat ruuan ensin paloiksi, siirtävät haarukan vasemmasta oikeaan käteen ja syövät sen jälkeen pelkällä haarukalla. Olen myös huomannut, että päiväkodissa on opetettu lapselle ihan erilainen ote lusikkaan ja haarukkaan, mitä itse olen opettanut. Hän pitelee lusikkaa kuin kynää lusikan päästä, paljon hienostuneemmin kuin äitinsä :)

Mainokset

3 thoughts on “Joulukuu yllätti bloggaajan

  1. Hyvä aloitus odotettuun joulukalenteriin, jee! :)
    Meillä oli Suomessa yliopistoaikoina kerran naapurin amerikkalaisvaihtari kylässä. Katettiin ihan normaalisti, ja jätkä oli kumman hiljainen. Myöhemmin sitten kertoi luulleensa, että me piruiltiin sille kun katettiin veitsi letun syöntiä varten! Eipä ollut minulle tullut mieleenkään olla kattamatta.
    Toisin päin on sitten melkein yhtä viihdyttävää, kun suomalaisvieras käy hikoilemaan pizzaa tai hampurilaista syödessä ravintolassa, jossa tarkoitukseen ei ole katettu veistä eikä haarukkaa.

    • Joo, totta! Että vaikka kuinka helpompaa olisi vaan se pizzasiivu ottaa vaan kädellä suuhun, niin väkisin on nitkutettava siitä pohjasta veitsellä ja haarukalla paloja, kerta niin on opetettu :) Ei kukaan italialainenkaan pizzaa leikkaa. Ja spagettiin jos osuu veitsellä, niin sehän on jo lähes kansallisloukkaus!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s