3. luukku: yliopiston rakastaminen

kuva lainattu: amazon.com

kuva lainattu: amazon.com

Elokuvissa kun mies lähtee lenkille, sillä on päällään yliopiston X T-paita tai huppari. Kun nainen on ”hups vaan” jäänyt yöksi, sillä on aamulla päällään miehen yliopistopaita. Kun tuhlaajapoika tulee avioeron jälkeen asumaan takaisin lapsuudenkotiin, ensimmäisenä sillä on päällään yliopistohuppari.

Yliopistopaidat ovat kaikkialla. Ja ei pelkästään paidat, vaan myös oikeanväriset lippikset, takalasitarrat ja rekisterikilpien kehykset toitottavat kaikelle kansalle entisen yliopistosi nimeä. Omaa koulua rakastetaan ja sitä mainostetaan myös ulkomaailmalle. Yliopistoista tämä t-paitarakkaus on levinnyt jo lukioihin ja jopa yläasteiden nimipaitoja olen nähnyt.

Se on sitä ryhmähenkeä mikä Suomen kouluista puuttuu, kun ei ole urheilujoukkueita joita kannattaa tai joukkueita joissa pyrkiä pelaamaan. Täällä on joka lukion pihassa kaikki mahdolliset kentät jalkapallosta tennikseen. Koulujen urheilujoukkueet on tavallaan helppoa iltapäiväkerhotoimintaa, mutta ne ovat myös matkalippu avustettuun korkeakoulutukseen. Stipendi ei täällä tarkoita pientä kirjekuorta kevätjuhlassa, vaan aitoa taloudellista mahdollisuutta muuten niin sikamaisen kalliiseen koulutukseen.

kuva lainattu: University of Washington www.washington.edu

kuva lainattu: University of Washington http://www.washington.edu

”U dub” eli ”Kaksoisvee” on tämä meidän alueen ”pääyliopisto”, University of Washington. Koulun värit ovat violetti ja kulta. Maskotti on Husky. Ja kannatushulina tarttuu. Meillä kun on sellainen talous, jonka telkkarista katsotaan urheilua turhaan lajeja rajaamatta, joten yliopistourheilun piirissä sitä kyllä ihan vaistomaisesti tulee kannatettua näitä kulta-violettejä, vaikka meistä kumpikaan ei ole paria ilmaisseminaaria lukuunottamatta osallistunut ko. koulun toimintaan millään tavalla :) Go Dawgs!

 

Mainokset

4 thoughts on “3. luukku: yliopiston rakastaminen

  1. Täällä minä taas suuna päänä kommentoimassa – näistä sinun hauskoista jutuista tulee omat kokemukset mieleen ja pakkohan niistä on tulla innoissaan toitottamaan. ;)
    Tällä kertaa tuli mieleen oma täysin typerä ahaa-facepalm-hetki USA:han saapuessani: suomalaisen ”kolitsipaidan” etymologia aukesi kertaheitolla!
    Ja jännä, ettei Suomessa yliopistopaidat ole kova juttu kuten mainitsit, vaikka täysin keksittyjen amerikkalaisten yliopistojen iskulauseita koristavia paitoja ja huppareita näkyy kyllä. Kolitsimarkkinarako!

  2. Se oli vanhaa 60-lukua kun meikäläinen, nykyinen isoäiti, opiskeli Tampereen yliopistossa. Silloin oli yliopistopaita. Siinä luki Universtas Tampere. Siitä en enää ole varma, oliko se T- vai gollegepaita. Taisi olla valkoinen T-paita, jossa teksti sinisellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s