5. luukku: String cheese

Aina välillä telkkarissa tai elokuvissa on mainittu ruokia tai juomia (tai tuotemerkkejä), joista ei itsellä ole ollut hajuakaan. Tänne muuttaessa koin monta ahaa-elämystä ruokakaupassa. Tulevissa kalenteriluukuissa saattaa tulla esiin vielä muitakin, mutta tänään esittelen teille yhden näistä ahaa-elämyksistä: nauhajuusto eli string cheese.

kuva lainattu: nikgomez.com

kuva lainattu: nikgomez.com

String cheese on juustoa, useimmiten vähärasvaista ”kovaa” mozzarellaa, joka on valmistettu niin, että sen voi vedellä ”nauhoiksi” ennen syömistä. Tämä on melko tavallista eväslaatikkoruokaa täällä päin ja kovasti lasten mieleen (paitsi meidän juustonirson). Nämä reilun 10 sentin mittaiset juustopötköt onkin useimmiten yksittäispakattuja juuri kätevään välipalakäyttöön. Työpaikan jääkaapistakin tätä löytyy.

En nyt muista missä ohjelmassa tästä string cheesestä on puhuttu, mutta ei mulla Suomessa ollut hajuakaan minkälaista semmoinen nauhajuusto oikein on.

kuva lainattu: Huffington Post

kuva lainattu: Huffington Post

 

 

 

2 thoughts on “5. luukku: String cheese

  1. Öö siis miksi se pitää vedellä nauhoiksi? Miksei voi vaan haukata tuota pötköä? Ei voi ymmärtää…

    • No mutta siinäpä onkin hyvä kysymys :) Ehkä siinä on sama houkutus kuin spagetti vs. makaroni. Samaa tavaraa, mutta kun se on nauhana, niin sitä on kivampi syödä. Mene ja tiedä, omaan makuun tuo juusto on aivan liian kumista ja suolaista. Pitäydyn haukattavissa ja höylättävissä :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s