8. luukku: Neulominen

Kaikki blogia pidempään lukeneet taitavatkin jo tietää, että äitini ja äidinäitini (ja monen muun sukulaisen) käsityölahjakkuus ei ole omiin geeneihini periytynyt. Tiedän kuitenkin neulomisesta sen verran (eli siis olen neulovaa äitiä seurannut vierestä), että elokuvissa näyttää ihan siltä, että amerikkalaiset neuloo ihan hassunnäköisesti.

Ja kuten siinä ruokailuvälineasiassa, on neulomisessakin luonnollisesti eri tyylit, mannermainen ja amerikkalainen. Behold:

Tuo muuten muistuttaa hiukan sitä ruokailumenetelmää, että joka suupala ensin leikataan, sitten vaihdetaan haarukka toiseen käteen ja syödään sillä. Eikö näytäkin vaivalloiselta, että joka silmukalla pitää se lanka erikseen sieltä ”heittää” puikon päälle? Vaan tottumusasia tämäkin luonnollisesti on. Mites on, esim. neulova lukija Capitiol Hilliltä, neulotko mannermaiseen vai amerikkalaiseen tapaan?

3 thoughts on “8. luukku: Neulominen

  1. Minä neulon mannermaiseen tapaan kun sillä olen alunperin oppinut ja minustakin tuo amerikkalainen tapa näyttää käsittämättömän vaivalloiselta. Ja mitä olen nähnyt sitä livenä, niin on se hitaampaa kuin mannermainen tapa. Kerran koetin oppia sitä huvin vuoksi, mutta puihin meni. Kerta kaikki neulontaohjeet toimivat vallan hyvin molemmille tavoille, niin mannermaisessa pitäydyin. :)

    • Käännytykselle iso peukku! :)

      Koetin kerran oppia yhtä neulomistekniikkaa sukulaiselta, joka ei osannut englanniksi (eikä suomeksikaan) neulomisterminologiaa – oli oppinut neulomaan aivan jossain muussa maassa. Ajattelin, että ei hätä tämän näköinen: kuvaile sen ”oikean” ja ”nurin” sijasta, mitä teet. ”Noh, se on se silmukka, kun otat puikot toiseen käteen ja heität sen langan sieltä alta…” Jaahas. Sen verran tultiin kompromissiin, että opetin hänelle vanhasta neuleesta näyttäen, mitä sanotaan oikeaksi ja mitä nurjaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s