9. luukku: puolikkaat pulpetit

Teininä sitä tuli katsottua jos jonkinlaista high school -sarjaa ja -elokuvaa ja yksi asia aina kiinnitti huomion luokkahuonekohtauksissa: pulpetit. Amerikkalaiset pulpetit näyttivät siltä, että ne olivat suunniteltu röhnöttämiseen: Pöydän kansi kiersi oikealle kyljelle vähän niinkuin käsinojaksi. Ja toden totta: käydessäni eräällä kansanopiston kurssilla, pulpetit olivat juuri näitä telkkarissa nähtyjä: ”puolikkaita”, oikeakätisille suunniteltuja. Onkohan niitä olemassa vasenkätisille lainkaan? Pitääkö vasenkätisen ”tilata” oma pulpetti etukäteen? Niin paljon kysymyksiä…

Kaikkissa kouluissa pulpettimalli ei taatustikaan ole tämä sama, mutta olisi mukava löytää jostain se tieto miksi juuri tällainen pulpetti? Miksi siinä pitää olla tuo käsinoja-osuus?

kuva: wamu.org

kuva: wamu.org

3 thoughts on “9. luukku: puolikkaat pulpetit

  1. Täällä myös opena pyörineenä: vasenkätisille on pulpetteja ja niitä pitäisi olla tarjolla joka luokkahuoneessa, mutta ei niin suurissa määrin kuin oikeakätisille. Voi siis olla, että joku onneton oikeakätinen on napannut itselleen vasenkätisen pöydän, eikä sitten ole kehdannut ”palauttaa” sitä tunnilla. Jos osut samaan tilanteeseen seuraavan kerran, hihkaise, josko joku tahtoisi vaihtaa paikkaa. :)
    Tuosta muotoilusta en sitten tiedä – kai näin voi tunkea enemmän väkeä luokkaan kuin isojen, jaettavien pöytien ääreen (ja silti tuntea, että on oma pöytä käytössä)? Käsinoja tulee ehkä käyttöön, jos on koko ajan lapa pystyssä vastaamassa – pitäähän sitä kättä lepuuttaa ;) (oikeasti, ei hajuakaan… en ole aiemmin käsinojaa pulpetissa tarvinnut).

  2. Voisko se uloke olla tukena kirjoittaessa, jos tuo varsinainen pöytä on niin pikkuinen etteimsiihen mahdu kyynärpää? Ja kiitoksia vasenkätisten ajattelemisesta, meidän lapsista yksi on sellainen ja tässä on kyllä havahtunut huomaamaan monia ongelmia joita vasenkätinen vielä tänäkin päivänä joutuu kohtaamaan! Onneksi Suomessa pulpetit sentään on neutraaleja (meidän ruohonleikkuri ei) – LeenaK

    • Sitä kirjoitustukea se varmasti onkin, ja juuri niin kuin Jenni tuossa edellä arveli, että kapeampien pulpettien takia luokkiin mahtuu enemmän väkeä.

      Ruohonleikkuri! En ole ikinä ajatellut, että siinäkin tosiaan on ”kätisyys”. Kaikki sympatiani maailman vasenkätisille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s