12. luukku: Gamma Delta Epsilon

Nyt kun koulutusaiheeseen päästiin, niin hypätään suoraan esiopetuksesta yliopistoon. Tai oikeastaan sinne opiskelijaelämän puolelle. En nimittäin varmaankaan ole ainoa, joka on college-leffoja katsellessaan pohtinut, että onko noita veljeskuntataloja oikeesti olemassa ja mikä tää alfa-sigma-delta homma oikein on.

kuva: whatmoviesshouldiwatch.com

kuva: whatmoviesshouldiwatch.com

No, selvitetäänpä. Ensinnäkin vastaus ensimmäiseen kysymykseen: kyllä, niitä on ihan oikeasti olemassa ja kyllä, meno niissä on (kuulemma, koska en ole itse täällä sellaista opiskelijaelämää viettänyt) melko lailla samanlaista kuin niissä leffoissakin. Täällä Seattlen isoimman yliopiston, UW:n kampusalueella on (ainakin) yksi kadunpätkä, jonka varrella näitä taloja on ja seinissä komeilee ne tutut sigmat ja alfat. (Tällä kadunpätkällä myös tuoksahtaa usein makeasti yrttiselle, mutta sekään ei varmaan yllätä ketään)

kuva: Usa Today Education

kuva: Usa Today Education

No mitä nämä veljes- ja sisaruskunnat sitten oikein ovat ja mitä ne siellä tekee? Wikipedia kertoo meille seuraavaa: nämä kreikkalais-kirjaimiset järjestöt ovat opiskelijoiden sukupuolittain jaoteltuja järjestöjä, joilla ei oikeastaan mitään virallista tehtävää ole, vaan keskittyvät siihen opiskelun sosiaaliseen puoleen (aivan kuten olemme elokuvista nähneet). Nämä järjestöt eivät siis ole yliopistokohtaisia, vaan valtakunnallisia, joiden paikallisosastot on sitten ripoteltu ympäri maata. Eli eism. Delta Gamma täällä Seattlessa on samaa Delta Gamma vaikkapa Bostonilaisten Delta Gammojen kanssa.

Hyväntekeväisyystempaukset ja muut sellaiset ovat tyypillisiä näille järjestöille, mutta kyllähän se päätehtävä kaikille rivien välistä on selvä – biletalojahan ne on. Wikipedia kertoo, että jotkut yliopistot ovat kieltäneet näitä kreikkalaiskirjainjärjestöjä niiden elitistisyyden ja epätasa-arvoisuuden takia. En suoraan sanoen ihmettele, kyllähän toi koko meno nyt vähän viiskytlukulaiselta kuulostaa noin muutenkin, vaikka onhan näitä ”salaseuroja” kaikkialla, Hervannassakin :)

10 thoughts on “12. luukku: Gamma Delta Epsilon

  1. No olenpas kyllä minäkin miettinyt tätä asiaa! Mahtavaa, kun täältä putkahtelee valaisevaa faktaa postaus postauksen perään! Tämä on kyllä minun suosikki blogikalentereista!

  2. Voisit pienellä jalostuksella muuttaa tämän joulukalenterin maahanmuuttajan oppaaksi! Kiitos kaikesta tästä infosta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s