15. luukku: Kylpyhuonehimo

Nyt mennään hieman kauemmas teini-iästä, mutta sittemmin olen jäänyt sisutus- ja asumis-aiheisiin ohjelmiin jumiin. Aamuvirkkuus ja sunnuntaiaamujen Remontti-Reiska, siitä se lähti. Kaikki remontoinnista ja asunnon etsimisestä lähtein kelpaa. Jo Suomessa asuessa katselimme jostain kaapelikanavalta House Huntersia (tai jotain vastaavaa) ja yksi kysymys heräsi yli muiden: Mikä ihmeen pakkomielle amerikkalaisilla on kylpyhuoneita kohtaan?

Aina kun joku amerikkalainen on näissä ohjelmissa etsimässä asuntoa (useimmiten Euroopasta), sen suurin ongelma (no, jos unohdetaan se parkkipaikkapakko ja yleinen ”täällä on kaikki niin pientä”-valitus) on kylpyhuoneiden vähyys. Että koko perheelle yksi kylppäri! Vieraille ja perheelle sama kylppäri (Hienoimpina esitellyissä taloissa on vähintään yksi kylppäri per makuuhuone)? Ja oma suosikkini: master bathroomissa (eli sieltä isoimmasta makuuhuoneesta pitää olla suora käynti omaan kylppäriin) pitää olla kaksi allasta. ”Kuinka me muka pärjätään aamulla yhden altaan kanssa?”

Kuva lainattu: The Garden Web

Kuva lainattu: The Garden Web

Myönnän, kaksi kylppäriä on ihan kätevää, varsinkin silloin kun pönttö sijaitsee suihkun kanssa samassa tilassa ja puolison kasnssa ei haluta olla aivan niin läheisiä. Mutta ei meillä kyllä koskaan ole tullut tilannetta, että altaan kanssa tulisi kinaa. Edellisessä talossa oli kaksoisallas ja sitä toista ei kyllä käytetty ikinä. Kylppäriä pestessä se piti pyyhkiä pölystä, kun ei siitä hanasta laskettu vettä koskaan. (No, siinä kylppärissä oli muutenkin enemmän tilaa kuin keskiverto solukämpässä). Tässä nykyisessä talossa master bathroom on tosi pieni, mutta ei siellä tarvi mitään lauantaitansseja mahtua pitämäänkään. Tajuttiin vaan juuri, että jälleenmyyntiarvon takia tuo saattaa olla miinuspuoli, sillä jotkut vaan sen tupla-altaan haluaa, vaikkei oikein edes olisi varma tarvitseeko sitä ikinä mihinkään.

No, ehkä jotkut sitten on vaan enemmän samantahtisia aamu- ja iltapuuhissaan. Meillä se vaan tuppaa menemään niin, että jos pitää lähteä jonnekin aikaan T, minä herään ajassa T-75min, käyn suihkussa, meikkaan, laitan hiukset, puen, keitän puuron ja aamuteen. Noin ajassa T-30min herätän lapsen (ellei jo herännyt), ruokin, hoidan aamupesut ja -pisut. Siinä vaiheessa kun (noin T-8min) istahdamme vielä hetkeksi sohvalle lukemaan kirjaa ennen lähtöä, kuuluu kylppäristä vessan veto. Sen jälkeen suihkun kohina, sähköhammasharjan surina ja ajassa T-30sek mies saapuu seuraamme valmiina lähtöön. Eli hirveän harvoin tulee eteen tilannetta, että tarvitsisimme allasta ja peilitilaa yhtä aikaa :)

5 thoughts on “15. luukku: Kylpyhuonehimo

  1. Onhan se mukavaa, mutta eihän siinä kai mitään pahaa ole että elämä on mukavaa. Meillä on meidän kylppärissä kaksi allasta, tiukasti kummankin omassa käytössä. Lasten kylppärissä altaita on vaan yksi ja jos joskus tehdään kylppäriremontti niin laitetaan ehdottomasti tupla-allas myös lapsille. Näin toistakymmentä vuotta täällä asuneena tuntuis kummalta lähettää vieraita yläkertaan vessaan. Osataan sitä onneksi tosin Suomessakin… L:n vanhempien 60-luvulla rakennetussa rivarissa oli kaksi kylpyhuonetta ja vessa, ja edellisessä asunnossa vanhassa kivikaupungissa samoin.Myös mun lapsuudenkodissa oli kaksi kylpyhuonetta joista kumpikaan ei ollut sauna.

    • No niin, nythän se siis tuli todistettua, että joillekin tupla-altaista on hyötyä! Ja hyvä niin. Kerroinpahan vaan kirjoituksessa oman kokemukseni. Kylppäreiden määrästä olen samaa mieltä (kuten yllä kirjoitinkin), mutta sitten kun niitä alkaa olla yli kolme, mulla ainakin menisi hermo siivoamisessa :)

  2. Musta hyvä mittari on yksi kylppäri per 50m2. Niin on ollut kaikissa asunnoissa aikanaan Suomessa missä olen asunut (normaalia siis 150m2 asunnossa kaksi kylppäriä ja lisäksi yksi vessa. Ko. asunnot rakennettu 60- ja 70-luvuilla) ja myöskin USA:ssa. Kaikilla ystävilläni niin USA:ssa kuin Suomessa on kaksi kylppäriä ja yksi vessa niin uusissa kuin vanhemmissa taloissa talotyypistä riippumatta. Pakko siis raapia päätä ja todeta että ainakin mulle tämä järjestely on normaali. :)

    Se on pakko sanoa että nautin suunnattomasti siitä että yhden oven takaa löytyy Master Bed, Master Bath ja Walk-in-closet. Voit lähteä suihkunraikkaana ja pukeutuneena talon muihin tiloihin ja antaa vieraiden luikkia tukka pystyssä vieraskylppäriin. :)

  3. Hei toi valmistautumis-kuvaus oli niin hyvä, niin tuttu. Juuri noin meidänkin perheessä lähdetään juhliin ym 😃

  4. Double sinks on paras keksinto bathroom:ssa! Vaikka meita on vain kaksi, niin silti double sinks on kaytossa koko ajan. Lisaksi meilla on ylakerrassa extra bathroom vierashuoneille – ei tulisi mieleenkaan jakaa master bath:a vieraiden kanssa, seka alakerrassa powder room. Eika niiden siivoaminenkaan nyt niin iso juttu ole, kun ne joka viikko siivoaa niin ei sita sotkua nyt kovin paljoa ehdi kertymaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s