16. luukku: Yleisötapahtumissa syöminen

Voiko baseball-ottelun katsoa ilman hodaria? Voiko elokuviin mennä ilman popcorn-laaria ja gallonan limppariämpäriä? Telkkaria katsomalla voisi sanoa, että ei. No entäs sitten omakohtaiset kokemukset?

No, baseballia olen ollut katsomassa vain pikkupoikien peliä, ja siellä eväänä oli enimmäkseen lähistön jätskikioskin antimia. Jenkkifutispelin aikana (kuulemma) ihmisiä oli enemmän ruokajonoissa kuin katsomossa (tämä oli toki ennen tätä kautta, kun Seahwaksit jy-räää). Mutta elokuvateatterit, ne tunnen. Ja voi sitä voiesanssin löyhkää, joka lyö päälle jo ennen ulko-ovea. Edes outoihin eurooppalaisiin tekstitettyihin leffoihin ei mennä ilman popparipönttöä ja limuämpäriä. Kokovaihtoehdot ovat iso, jätti ja APUA.

kuva lainattu: 3guys1movie.com

kuva lainattu: 3guys1movie.com

Internet kertoo, että keskimääräiset leffapopcorn-annokset  ovat litroina n. reilu puolitoista litraa (pieni), vähän yli kaksi ja puoli litraa (keskikoko) ja vähän vajaa 5 litraa (iso). Viisi litraa poppareita voiesanssilla. 1640 kilokaloria, BAM.

Olen käynyt elokuvissa monessa eri joukossa, ja aina olen ollut ainut ilman pop cornia. Ja vaikka popparit saisikin ilman sitä ällöttävää voinmakua, ainut hyväksymäni leffaeväs nimittäin on irtokarkki, ja niitä ei leffateattereista täältä löydä. On vain suklaapatukoita (mikä idea on suklaapatukoissa elokuvateatterissa? Senhän ehtii syödä ennen mainosten alkua ja jos sitä yrittää säästellä, se sulaa sormiin ja syliin), twizzlersejä ja jotain pahoja pahvilaatikko-jellybeanseja. Olen mieluummin ilman.

Ja ne kolapöntöt. Edes internet ei kerro, onko amerikkalaisilla keskimääräistä isommat rakot, mutta minä en uskalla elokuvissa juoda edes vesilasillista, tai on vaarana, että loppuratkaisu jää näkemättä.

Syöminen on täällä selkeästi osa sosiaalista kanssakäymistä. Urheilupelissä syödään, koska niin muutkin tekee ja niin aika kuluu paremmin (koska varsinkin se baseball on tautisen tylsää katsottavaa). Hodari maistuu touchdownilta. Ja vaikka puolet niistä leffapoppareista jäisikin syömättä (tätä näkee yllättävän usein), ei haittaa, kyse on elämyksestä. Viihteeseen kuuluu ruoka, söi sitä sitten lopulta tai ei.

Mainokset

7 thoughts on “16. luukku: Yleisötapahtumissa syöminen

  1. Hehe! Meillekin alkaa jo assosioitua hot wingsit ja Seahawks, tosin yleensä teemme ne itse kotona. Ja miten voi olla herkuttelematta, kun am. jalkapallossa aina puhutaan ”turnovereista”. Nam, turnover…

  2. Tuli muutes vielä mieleen! Pienenä minua käytettiin paljon raveissa, ja vaikka heppatyttö olinkin oli päivän kohokohta makkaran osto kioskilta. Nyt jälkeenpäin tuntuu idea jauhoisen makkaran mutustelusta heppoja katsellessa vähän morbidilta.

    • Raveihinhan kuuluu grillimakkara! (Kaikkein makaabereinta muuten on, että Tampereella Tapolan makkaratehdas on hyvin lähellä Teivon ravirataa.. :)

      • No eihän nyt Tapola vielä mitään – kohdistaisin suurimmat epäilyt Teivon Lihaan! ;-)

      • No niin, ulkosuomalaisella menee jo lihatehtaat sekaisin! Teivon Lihaa tarkoitin toki! Pyörykkäbaari :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s