18. luukku: Ostokset ruokakaupassa

Kun on ruuasta kiinnostunut, niin ruoka-asioihin luonnollisesti kiinnittää huomiota myös telkkariohjelmissa ja elokuvissa. Otetaanpa vaikka esimerkiksi niinkin arkipäiväinen asia kuin ruokakaupassa käynti.

Kun oli ikänsä käynyt K-marketissa ja tottunut miltä maitopurkki näyttää, miten ostetaan juustoa ja miten ostokset pakataan muovipussiin tai kauppakassiin. Sitten katot telkkarista ohjelmaa, jossa maito onkin jerrykannun kokoisessa kanisterissa, samoin tuoremehu. Leivän päälle levitetään majoneesia veitsellä lasipurkista ja juusto on valmiiksi viipaloitua. Ja ostokset lastataan autoon (tai kannetaan trendikkääseen ullakkohuoneistoon) kahvattomassa paperipussissa kauhean vaivalloisen näköisesti (ja tietenkin, heh-heh, aina joskus ne kassit leviää rappukäytävään just sen söpön naapurin edessä!). Niin että kyllähän siinä pienen pirkanmaalaisen silmät pyöri päässä.

kuva: phlmetropolis.com

kuva: phlmetropolis.com

No kuinka kävi sitten kun tänne muutetiin? No, maitoa myydään myös tutunnäköisissä purkeissa, jopa litraisissa. Tosin nyt kun perheessä on eräs kohtuullisen reippaasti maitoa kuluttava henkilö, olemme suosiolla siirtyneet niihin jerrykannuihin. Juustoa saa myös isoina paloina, mutta hyvä juusto on täällä yllättävän kallista (siispä Costco :). Ostoskassit on yleensä omasta takaa, mutta jos ei jostain syystä ole, paperikasseissa on kyllä kahvat. Jossain olen tainnut nähdä noita kahvattomiakin, mutta niihin yleensä pakataan esim. pakasteet erilleen muista ostoksista.

Muovikassit on ihan onnettomia, pieniä ja ohuita, hyvä kun kotiin asti kestävät. Ja jos kassahenkilö pakkaa ostokset (niin kuin yleensä tekee), ne laittaa tyyliin yhden maitopurkin per muovikassi (koska enempää se ei kestä hajoamatta). Sitten tulet kotiin kahdeksantoista muovikassin kanssa. Onneksi yleensä on ne Ikean mahtavat kassit (maksamaton mainos, edelleen. Vinkkinä vaan sinne Ikean suuntaan, tekisin ihan mieluusti blogiyhteistyötä, eli ottaisin vastaan ilmaisia kauppakasseja :) matkassa mukana, niin ei tarvi varautua tuohon muovikassimereen.

 

2 thoughts on “18. luukku: Ostokset ruokakaupassa

  1. Tuo muovipussiasia oli kyllä yllättävä kulttuurishokki tänne muuttaessani: eihän se mikään iso asia ole, mutta hyvin jokapäiväinen. Nyt olen tottunut taas siihen, että Seattlessa ei käytetä muovipusseja ja kaikki vievät ne omat kassinsa kauppaan. Muistatko sen polemiikin, että miten tähän nyt kukaan muka tottuu ja kuka nyt muistaa omia kasseja tuoda, ja mites nyt koiranpapanat poimitaan kadulta kun kauppa vei ”ilmaiset” muovipussit pois – sitäkö haluatte että ne kadulle jätetään, häh!
    Oli sitten uusi kulttuurishokki, kun käytiin Lynnwoodissa ja ostamani sukkapari laitettiin ääntä nopeammin suureen muovipussiin. Olin täysin unohtanut, että muovipusseja annetaan autuaasti muualla kaikennäköisille pikkuostoksille.

    • Niinpä! Monessa paikassa onneksi jo kysytään, että tarvitko tälle pussia, mutta esim. apteekeissa vielä hyvin herkästi sujautetaan joka ikinen pieni huulirasvakin muovipussiin, ennen kuin ehdin sanoa, että ei kiitos, pistän sen taskuun ihan näin vaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s