20. luukku: Autolla pääsee

Seuraa toinen lukijatoivekirjoitus! Pakko kyllä myöntää, että tätä aihetta olisi sivuttu muutenkin, sillä onhan tämä niin klassinen elokuvakohtaus. Siis se, että tyttö ja poika menee treffeille, ajaa avoautolla drive-in -hampurilaisille ja sen jälkeen menee vielä drive-in -elokuviin.

Noita rullaluistintarjoilijoita en ole kyllä vielä nähnyt. Olen varma, että niitäkin edelleen jossain on. kuva: www.fauxfooddiner.com

Noita rullaluistintarjoilijoita en ole kyllä vielä nähnyt. Olen varma, että niitäkin edelleen jossain on. kuva: http://www.fauxfooddiner.com

Todellisuus? Drive-iniä löytyy ihan mitä vaan. Autossa istuen saa paitsi hampurilaisen (ja mitä tahansa muuta pikaruokaa), myös mm. viinaa viinakaupasta, käteistä pankkiautomaatilta, lääkkeet apteekista, palauttaa kirjastonkirjat ja tietenkin kahvia. Mies tuosta vierestä huomauttaa, että eräissä tapauksissa kahvin lisäksi drive-ininä saa myös tissibaaripalvelut (täällä on olemassa bikini barista -kahviluukkuja, joissa saa espresson lisäksi anteliaita kaula-aukkoja. Ja tytöt saa tippeinä varmaan enemmän kuin minä tienaan).

Drive-in tarkoittaa siis siitä, että autossa istuen saadaan sama palvelu kuin esim. ravintolapöydässä istuen. Drive-in -hampurilaisravintolassa auto pysäköidään palvelupaikalle, sinua palvelee oma tarjoilija, joka tuo ruuat tarjottimella autoon ja rahastaa laskun ruokailun päätteeksi.

Drive-through taas on ns. liukuhihnapalvelua, joka tarkoittaa yleensä ”reikää seinässä”, josta henkilö sinua palvelee. Ja palvelun jälkeen ajetaan pois seuraavien asiakkaiden alta. Eli esim. pikaruokaluukut, kahvikopit, pankkiautomaatit ovat kaikki näitä ”drive-through”-paikkoja.

 

Jotenkin on sellainen olo, että drive-ineistä on se 50-luvun hohto kadonnut. Enää se ei taida olla nuorison treffilistan kärjessä, vaan lähinnä kiireen helpottaja (otetaan tuosta mennessä syötävää ja jatketaan matkaa). Drive-in -elokuviakin varmasti vielä järjestetään, mutta itse en ole sellaiseen vielä törmännyt. Ulkoilmaelokuvia on kesällä monessa puistossa, mutta niissä on istuttu vilteillä ja telttatuoleilla, ei autoissa.

Kahvia me ostetaan usein näistä drive-through -luukuista (ilman tissipimuja), samoin käteistä olen ottanut usein suoraan autosta käsin. Hampurilaiset on pari kertaa ostettu autoon, jos on vaikka tultu hikisinä laskettelemasta. Apteekkipalveluista jo aikanaan kirjoitinkin. Muutoin olemme kyllä nousseet vielä autosta ulos. Näen kyllä näiden palveluiden kysynnän. Lähikauppamme kanssa samalla parkkipaikalla sijaitsee drive-in -tacopaikka, ja kyllä siihen autoluukulle on varsinkin perjantai-iltaisin ihan muutaman auton jono koko ajan. Se on se mukavuusasia. Ja mikäs siinä.

4 thoughts on “20. luukku: Autolla pääsee

  1. Sonic:ssa on osalla tarjoilijoilla edelleen roller skates – ainakin taalla meilla pain. Ja drive-in movie theaters on viela olemassa. Niita on WA:ssakin muutama, mm Sheltonissa ja Port Orchardissa. Valitettavasta Auburnissa ollut meni kiinni joku aika sitten :(

  2. Kiitos taas yhdestä mahtavasta postauksesta. Löysin blogisi muutama viikko sitten ja nyt oli pakko älähtää, kun viime reissulla Los Angelesissa tuli vastaan drive-through posti ihan sattumalta, kun olimme jo luovuttaneet korttien postituksen suhteen. Erityisen kätevää!
    Hyvää joulunaikaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s