Seahawks!

Täällä Seattlessa tapahtui tänään urheilun saralla Suuri Asia. Oman kylän Seahawksit pelasivat itsensä jenkkifutiksen mestaruusotteluun eli Super Bowliin. Ja mikä tärkeintä, ratkaiseva peli pelattiin täällä kotistadionilla, omien fanien edessä ja kaiken huipuksi vielä kovaa kilpakumppania San Franciscon 49erseja vastaan.

Suomen mittakaavassa vertaisin tätä hulinaa sinne -95 kevääseen. Sinivihreää väriä on nyt joka paikassa. Työpaikoilla (ja joka paikassa muuallakin) väki kulkee joukkuepaidat päällä. Kouluissa on fanipäiviä, jolloin pukeudutaan Seahawksien sinivihreään. Jopa meidän päiväkodissa oli perjantaina Seahawks-päivä :) 12th man -faniliput liehuvat ikkunoista ja autojen katoilla. Kaikkialla näkyy Seahawks-pipoja, huiveja, lippuja, mukeja, mitävaan. Ja numeroa 12 on jopa kahvilan cupcakejen päällä. Liikennetiedotustaulutkin kannustivat (Beast Mode = yhden pelaajan lempinimi).

Space Needle liputtaa

Space Needle liputtaa (Kuva: Flickr/deVos)

Ai mikä 12th man? Kun kentällä on siis 11 pelaajaa, fanit on se 12. pelaaja. Täällä Seattlessa siitä on tullut aivan ilmiö. Jopa stadionin arkkitehtuurikin on johtanut siihen, että yleisön mylvinnällä on ihan pelillistäkin vaikutusta. Ääni on niin kova, että pelaajat eivät kuule toistensa huutoja ja se toki häiritsee pelin kulkua. Vastustajan hyökätessä mylvitään siis sen mikä keuhkoista lähtee ja omien pelatessa ollaan hipihiljaa. Seahawksien kannattajat pääsivät juuri Guinnesin ennätyskirjaankin maailman äänekkäimpinä faneina.

Tänään siis päästiin sinne vuoden suurimpaan urheilutapahtumaan ja koko kaupunki on luonnollisesti ihan pähkinöinä. Ai kuka siellä sitten on vastassa? No tietysti Denver Broncos.

Itseltäni jää tämä huipennus todennäköisesti näkemättä, vai näyttääkö joku Suomen kanava sen? No mutta kaikesta huolimatta: GO SEAHAWKS!!!

6 thoughts on “Seahawks!

  1. Mä satuin eilen paikalle tänne eteläisemmän joukkueen kotikaupungin ympäristöön, ja tällä puolestaan iltasella oli melkoisen punavalkoista. Toki pettymys oli myös kohtuullinen, kun 4. neljänneksellä Seahawks jyräsi ohi.

    Ja tosiaan Nelosella on tänäkin vuonna ainakin lähetysoikeudet, että toivottavasti jatkavat perinnettä ja napsauttavat salauksen pois päältä Super Bowlin ajaksi.

  2. Hah, me olemme kanssa kumpikin Euroopassa ensi viikonlopun, mikä on vähän harmi, sillä Broncos on ”meidän” joukkue. :) Vuosi sitten Super Bowl näkyi Georgiassa ilma-alassa, vaikka Atlanta Falcons tippuikin semifinaalissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s